ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “ΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΜΩΑΜΕΘ. ΝΑ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ”. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

    Κοινοποίηση:
    erntogan-serafim

    Επιστολή με την οποία τον καλεί να βαπτισθεί Χριστιανός και μάλιστα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απέστειλε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

    Σε κείμενο 37 σελίδων και μετά από κοινωνικοπολιτική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην γειτονική χώρα και αφού σημειώνει, ότι προσωπικά διαφωνεί με την απόφαση να μην εκδοθούν οι οκτώ εκζητούμενοι στην Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς προτείνει μάλιστα η βάπτιση να γίνει στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρει: «Σᾶς παροτρύνουμε, ὡς ἔσχατο μέλος τοῦ Παναγίου καί Παναχράντου Σώματος τοῦ Χριστοῦ καί δή ὡς ὈρθόδοξοςἘπίσκοπος, πού ἐνδιαφέρεται γιά τήν σωτηρία τῶν ψυχῶν τῶν ἀνθρώπων καί αὐτῶν τῶν ἀλλοθρήσκων, ἄν θέλετε νά ὠφελήσετε πραγματικά τόν ἑαυτό Σας, τήν οἰκογένειά Σας καί τόν λαό Σας, νά ἀποκηρύξετε ὅλες τίς πλάνες, αἱρέσεις καί καινοτομίες τοῦ δαιμονιώδους Ἰσλάμ καί τοῦ ἀνιέρου Κορανίου,τίς ὁποῖες εἰσήγαγε ἀπ’ ἀρχῆς ὁ ψευδοπροφήτης Μωάμεθ, νά μετανοήσετε, νά κλάψετε πικρῶς, νά ταπεινωθεῖτε, νά πιστέψετε στόν Χριστό, ὡς Θεάνθρωπο, Σωτῆρα καί Λυτρωτή τοῦ κόσμου, νά κατηχηθεῖτε καί νά βαπτισθεῖτε ὀρθόδοξα. Σᾶς προτείνουμε μάλιστα, Ἐξοχώτατε, νά ζητήσετε ἀπό τόν σημερινό σύμμαχό Σας καί Πρόεδρο τῆς Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν νά γίνε ἀνάδοχος Σας καί ἡ βάπτισή Σας νά πραγματοποιηθεῖ στό ἱστορικό Φανάρι ἀπό τόν Παναγιώτατο Οἰκουμενικό Πατριάρχηκ.κ. Βαρθολομαῖο, τόν πρῶτο Ποιμένα τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας καί Πρωθιεράρχη τοῦ Ζῶντος Ἀληθινοῦ Τρισυποστάτου Θεοῦ, τόν Διάκονον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου πού ἀποτελεῖ τόν μοναδικό πνευματικό καί πολιτισμικό πλοῦτο τῆς Χώρας Σας. Μέ τόν τρόπο αὐτό θά δοξασθεῖ καί ἀπό Σᾶς, ὅπως δοξάσθηκε καί ἀπό τούς Ἁγίους Ἀποστόλους, τό Ὄνομα τοῦ Οὐρανίου Πατρός καί θα καταισχυνθεῖ ὁ ἀντίδικος Διάβολος».

    Ο κ.κ. Σεραφείμ χαρακτηρίζει τη μη έκδοση των πραξικοπηματιών Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα λανθασμένη, καθώς «η αιτιολογία της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι απαράδεκτη νομικώς, διότι δεν νομιμοποιείται να κρίνει μια δημοκρατική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ως η γείτων Τουρκία, ως χώρα που δεν είναι χώρα δίκαια την στιγμή που η ΕΕ και η Ελλάς έχουν συνυπογράψει μετά της Τουρκίας σύμβαση επιστροφής των παρατύπων μεταναστών στην Τουρκία, ως ασφαλή χώρα και επομένως χώρα δικαίου».

    Σε άλλο σημείο συγχαίρει τον Ταγίπ Ερντογάν για την πίστη του στην πατροπαράδοτή του θρησκεία, επιχειρεί με ύφος διδακτικό, θεολογικούς όρους και επικαλούμενος πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας, να του αποδείξει την πλάνη του Ισλάμ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΕΡΑΦΙΜ ΗΝΕ Ο ΚΑΛΙΤΕΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΟΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΗΠΑΡΧΙ ΣΤΙΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΙΤΑΝΕ ΠΟΛΙ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΙΧΟΣ ΠΕΘΑΝΕ . Ο ΣΕΡΦΑΙΜ ΜΕ ΤΙ ΧΑΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΙΝΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΙΣΕ ΟΛΟΥΣ . ΑΜΑ ΤΟΝ ΑΦΙΝΑΝ Ι ΤΡΙΚΑ ΘΑ ΠΙΓΕΝΕ ΣΤΙ ΜΕΡΚΕΝΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΝΙΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΙΧΕ ΠΡΟΒΛΙΜΑ Η ΕΛΛΑΔΙΣΤΑ ΜΑΣ . ΕΛΠΙΖΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΜΑ ΒΓΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΔΝΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΘΙΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΟΛΙ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΛΙ ΛΙΠΑ ΘΑ ΦΙΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΝ ΑΡΑΒΙΑ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    2. Οχι μονο παιδοφιλος ( πλαγιασε με την 9χρονη Αϊσα – οπως αναφερεται σε μια εκ των Χαντιθ) αλλα και βλαξ…εφοσον ειπε οτι ο ηλιος ανατελει απο μια λιμνουλα!
      Επισης στο κορανι δεν αναφερεται καθολου ο μΜαμεθ…αντιθετως με τον Ιησου που εχει αρκετες αναφορες προς Αυτον.

    3. Τα έχει χάσει τελείως ο παπάς. Έκατσε και έγραφε όλα αυτά σε έναν φανατικό φονταμενταλιστή ισλαμιστή και περιμένει τώρα να μετανοήσει ο Ερντογάν; Εάν ο Ερντογάν του απαντήσει με μία ανάλογη επιστολή θα μετανοήσει ο Σεραφείμ; Έλεος!!!!

    4. Γιατί ρε τραγοπαπαδες θέλετε να τον κάνετε σαν τα μούτρα σας?

      1. να δουμε πως θα ειναι τα δικα σου μουτρα οταν εμφανιστεις μπροστα στο Χριστό.Κοιταξε να “σουλουπωθεις” λιγο οσο προλαβαινεις ακομα γιατι μετα θα σου προτεινα να παρεις κανα καφασι ρεγγες και να τις βαλεις να σε κλαινε.

    5. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Πειραιώς να ασκεί εξωτερική πολιτική; Ποιος ο σκοπός της επιστολής και ποια τα δυνητικά αποτελέσματα; Σε αυτή τη χώρα ο καθένας θεωρεί άξιο τον εαυτό του για τα πάντα και επειδή ο Πειραιώς και ο κάθε Πειραιώς κρατάει μια μαγκούρα στο χέρι νομίζει ότι έχει τη γνώση και τη σύνεση να κάνει οτιδήποτε. Είναι βλαξ και από τη βλακεία του θέλει να πάρει και το λαό στο λαιμό του. Δηλαδή γράφεις σε έναν ακραιφνή μουσουλμάνο που το παίζει ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου να γίνει Χριστιανός και να το βαπτίσει ο Πούτιν. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Πάει και πετάει αυγά στον τοίχο για να πουν στην Ελλάδα “κοίτα τον αντιστέκεται, είναι μάγκας”. Να τακτοποιήσει η Ελλάδα τα εσωτερικά της και μετά να ασχολείται με το τι κάνει ο Ερντογάν. Δηλαδή, ο Πειραιώς τα βλέπει όλα καλά στη Μητρόπολή του και είπε να συνετίσει τον Ερντογάν. Ε, είμαστε έθνος ηλιθίων.

      1. Ο σκοπος της επιστολης ειναι να την πει στον ερντογαν που μας εχει ζαλισει τον ερωτα με τις προκλησεις του αυτες τις αγιες μερες και τα κυβερνητικα τσυριζομαλακια ειναι στα τεσσερα και δεν βγαζουν αχνα.Και αν το δεις πιο βαθεια του υπενθυμιζει τον πουτιν..Δηλαδη μιλαμε για εξαιρετη εξωτερικη πολιτικη…απο εναν ιερωμενο που κραταει μαγκουρα..Α συγνωμη ξεχασα..τα τσυριζομαλακια βγαζουν αχνα..για το αγιο φως οτι δεν πρεπει να το φερνουμε και για να τελειωσουν γρηγορα το τζαμι για να μπασουν μεσα τους βρωμοποδαραδες αλλαχακμπαρηδες να κοπαναν τα κεφαλια τους στο πατωμα και να προσευχονται στον θεο τους.Τα δυνητικα αποτελεσματα ειναι να γινει τουρκος ( χαχχαχαχ) ο ερντογαν και να μας κανει ντου..και μετα να τον παμε καροτσακι μεχρι την κοκκινη μηλια.
        Εσυ τι νομιζεις οτι μασαμε τα μεμετια και θα μας παρει στο λαιμο του ο ιερωμενος?ζουμε για αυτην την στιγμη φιλε.ειναι η σειρα μας.Καληνυχτα.

    6. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

    7. ΣΤΕΦΑΝΕ Ο ΕΡΤΟΚΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΛΛΑ ΟΠΟΣ ΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝ ΙΟΣΙΦ ΤΙΣΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΙ ΟΛΙ Ι ΑΓΙΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΙ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟΑΛΛΟ ΤΡΙΤΟ ΘΑ ΓΥΝΟΙΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙ. Ο ΚΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙ ΤΙ ΚΟΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΝΤΑΝΕΨΗ Ο ΙΟΑΝΣΒΑΤΑΖΤΣΙΣ ΗΝΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΙΣΙΑΖΕΙ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΘΗ ΛΟΓΟ ΤΙΣ ΘΙΑΣ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΒΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΗΣ ΑΥΤΟ ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΙΝ ΕΚΜΠΟΜΠΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΙΝ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΟΥΜΕ ΟΛΗ. ΕΛΠΙΖΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΥΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΟΣ Ο ΣΙΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΙ ΜΕΓΑΛΙ ΖΙΜΝΙΑ ΣΤΙ ΧΟΡΑ . ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΤΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΙΦΙΣΙ ΛΑΙΚΟ ΣΙΝΔΕΣΜΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΕ

      1. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΨΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ……

        1. ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΙΠΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΙΣ ΤΕΤΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΟΡΑ ΠΟΥ ΗΝΕ ΠΑΧΣΑ ???????? ΝΑ ΚΑΝΙΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΙΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΟ. ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΦΙΣΟΥΜΕ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΧΡΥΣΙ ΑΥΓΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟ ΜΕΤΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΦΤΙΣ!!!!!!!!!!

    8. Δυνατος αυτος και ο Αμβροσιος..απο τους γνωστους..Ο τσυριζας τι ελεγε; φιλε αχμετ και φιλε αχμετ και αδερφε αχμετ..δεν εχει συνορα η θαλασσα αδερφε αχμετ….και δωστου υποκλισεις στον αδερφο αχμετ…μονο φεσι δεν αβαλε ο απλυτος χαχαχχαχαχχα

    9. Ο μαχιμότερος εκ των δημοσίως γνωστών ιεραρχών.

    Comments are closed.