ΠΟΙΑ «PLAN B» ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ! Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2003! (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  chiemgauer-600-px

  Ιδού ποιοι μας κουνάνε το δάχτυλο! Η Γερμανία έχει παράλληλο νόμισμα από το 2003!

  Μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το αν είναι αληθής ή όχι.

  das-schwundgeld-soll-vor-allem

  Η Γερμανία, που θέλει να παρουσιάσει ως την υπέρτατη καταστροφή την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα –κάποιοι μάλιστα είπαν ότι δεν είναι δυνατή η ύπαρξη παράλληλου νομίσματος στην Ευρωζώνη–, κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο στους κυβερνώντες και τρομοκρατώντας , με τους «γνωστούς-άγνωστους» τρόπους τους Έλληνες πολίτες, επιτρέπει εδώ και χρόνια την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος σε αρκετές περιοχές της επικράτειάς της και μάλιστα με την ίδια αξία που έχει το ευρώ!
  OXI ευρω αλλά…

  Πρόκειται για το νόμισμα Chiemgauer, το οποίο αποτελεί εσωτερικό νόμισμα της Βαυαρίας, ενός εκ των σημαντικοτέρων ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας. Το εν λόγω νόμισμα κυκλοφορεί από το 2003 και διευκολύνει τις συναλλαγές των περιοχών που το έχουν υιοθετήσει. Με αυτό γίνονται αγορές, πληρώνονται μισθοί κλπ. Η ισοτιμία του είναι ακριβώς ίδια με το ευρώ, ενώ μπορούν οι κάτοχοί του να εξαγοράσουν με αυτό ευρώ με μία πάρα πολύ μικρή διαφορά στην τιμή της συναλλαγής.
  Εν ολίγοις, χρησιμοποιείται μόνο εντός του κρατιδίου – κάτι που προφανώς θα συνέβαινε και στην Ελλάδα – ενώ για τις εκτός κρατιδίου συναλλαγές απλά… μετατρέπεται, χωρίς να χάνει την αξία του. Και καλό θα είναι σε αυτό το σημείο, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε ούτε «δραχμολάγνοι» ούτε τίποτα παρόμοιο – όπως πολλοί μπορούν να σκεφτούν. Όμως, ποιος ανέχεται ο… πρώτος διδάξας, να σου σκορπάει τρόμο και να σου φέρνει την καταστροφή; Όταν μάλιστα δεν είδε κανένας καμμία καταστροφή στο εσωτερικό της Γερμανίας από αυτή την παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων;

  Αύξηση της εσωτερικής ζήτησης µέσω των κινήτρων κυκλοφορίας


  Η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και άλλες χώρες του ευρώ στροβιλίζονται σε µια αρνητική ύφεση. H κυκλοφορία του χρήµατος έχει µειωθεί εξαιτίας των απαραίτητων κρατικών περικοπών και της µειωµένης καταναλωτικής κίνησης ως αποτέλεσµα της οικονοµικής κρίσης. Αντιστοίχως συρρικνώνεται η κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να απολύεται εργατικό δυναµικό και να µειώνονται περαιτέρω τα έσοδα από τη φορολογία, ένα σπιράλ που από µόνο του κάνει πιο ισχυρή την πτώση. Η ανεργία των νέων φτάνει σε αυτές τις χώρες στο αποθαρρυντικό 40%. Επειδή τα οικονοµικά προγράµµατα που χρηµατοδοτούνται από το χρέος δεν είναι πλέον εφικτά, µόνο οι δοµικές µεταρρυθµίσεις στην οικονοµία, η υπευθυνότητα και η οµαλοποίηση του νοµισµατικού συστήµατος µπορούν να βοηθήσουν. Εδώ έρχεται το εξπρές χρήµα.
  Η ύφεση σηµαίνει ότι γίνονται λιγότερες επενδύσεις και αγορές και οι πληρωµές γίνονται µεκαθυστέρηση. Αυτό το γεγονός δηµιουργεί στασιµότητα στην κυκλοφορία του χρήµατος, όπως ακριβώς συµβαίνει στο µποτιλιάρισµα. Ο έµπορος κάνει λιγότερες πωλήσεις και δεν µπορεί να πληρώσει τον προµηθευτή του, γι’ αυτό ο προµηθευτής δεν µπορεί να πληρώσει τους εργαζόµενους του και οι εργαζόµενοι δεν µπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους και οι εκµισθωτές δεν µπορούν να πληρώσουν τους φόρους, γι’ αυτό και το κράτος δεν µπορεί να πληρώσει τους δικούς του προµηθευτές κοκ. Αν κάποιος καταφέρει να τα κάνει όλα να πηγαίνουν πιο γρήγορα, τότε βγαίνουµε από το µποτιλιάρισµα. Γι’ αυτό πρέπει τα κράτη, εργαζόµενα προς ένα σταθερό ευρώ, να εισαγάγουν ένα περιφερειακό νόµισµα, το οποίο θα συνοδεύεται από κίνητρα για την επιτάχυνση της κυκλοφορίας. Κίνητρα για την κυκλοφορία σηµαίνει ότι για τη χρήση του περιφερειακού χρήµατος επιβάλλεται ένας φόρος. Όπως ακριβώς σήµερα πληρώνουµε επιτόκια για τις πολύ µικρές καταθέσεις σε τρεχούµενους λογαριασµούς, έτσι θα πρέπει να πληρώνεται ένας φόρος για τις ρευστές, όχι όµως για τις µακροπρόθεσµες καταθέσεις.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ?

   Πολύ ωραία και πολύ καλά κάνει η Βαυαρία.για κοίτα πόσα κέρδη έχει βγάλει ο σόιμπλε για την γερμανία.140.000.000 περισσότερα από πέρσι!
   Ο γερμανός πολίτης είναι από τους πλουσιότερους στην ευρώπη.Και μονόπολη θα βγάλουν σε λίγο και θα παίζουν τα κρατίδια της γερμανίας αφού τα μαζεύουν από κάθε ηλίθιο στην ευρώπη.

   εσύ πως θα πας σε διπλό νόμισμα στη δραχμή νεοελληνάκο???
   Μήπως σαν λαός έχεις ΕΝΟΤΗΤΑ??
   Από πότε και δεν το ήξερα???Η θα είσαι «ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ» επειδή η νοικοκυρά με την ρόμπα της κουζίνας (κάποια φωτίου) σου έβγαλε κάρτα ΞΕΦΤΙΛΑΣ και μάλιστα με κορδωμα του κερατά???
   Δηλαδή σου έχει τον πήχη κάτω από το πάτωμα και επειδή τον έφτασε κοντά στο πάτωμα,κάνει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε??

   Επίσης ο Yanis βρήκε όλη το κάρρο της αριστερίστικης ιδεοληψίας και έπαιξε ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ την ευφυία του στην πλάτη μκιας χώρας και τα ΖΩΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ έκαναν ΟΥΑΟΥ κΙ ΕΝΤΥΠΩΣΘΗΚΑΝ!!!
   …ΚΑΙ ΉΤΑΝ PLAN A ΌΧΙ Β!!!!

   Για πολύ ΜΑΛΑΚΕΣ μαε έχετε και οι του ΕΥΡΩ και οι της ΔΡΑΧΜΗΣ!!!

   ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΙ…ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑΣ ΜΑΣ!

   ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ,ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΥΕΥΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΜ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ,ΜΠΛΕΔΟΦΡΟΥΡΟΙ,ΚΟΚΚΙΝΟΦΤΟΥΡΟΙ….ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΥΧΒΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ,ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ,ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΟΛΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ.

   ΚΑΙ Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ???ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,ΟΧΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ,ΟΙ ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΑΛΟ…ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ???ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ,ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ “ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΓΟΙ”!!!
   …ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΣΕΣΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ,ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ!!!!!

   ΑΛΛΟΙΩΣ,ΚΑΝΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΓΑΘΩΝ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕ ΑΣΤΡΟΣΚΟΝΗ…

   ΠΟΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ????

   ΠΟΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΒΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΡΓΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗ ΝΕΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ?
   ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΑΝΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…

   ΠΟΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΡΩ ΡΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΑΣ????

   ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟ,ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ….

   ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΓΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ!!!!

  2. Η Γερμανία βρίσκει και τα κάνει. Θέλετε κύριοι να διαλύσετε την Ευρωπαϊκή Ένωση? ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να σας βοηθήσουμε. Φεύγουμε από την Ευρώπη, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ, και βγάλτε τα μόνοι σας τα στραβά σας. ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΝΑΙ, αλλά θα τραβήξουμε και εσάς μαζί μας. Η Κατακραυγή όλου του κόσμου εναντίον σας. ΕΝΑΣ ΣΑΚΑΤΗΣ ΘΑ ΓΑΜΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΗ? ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ? ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.

  Leave a Response