“Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”! 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1987: ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟΙ. Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ 1300 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ TIME! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΦΡΙΚΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ! (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    kausonas_0

    Στις 20 Ιουλίου του 1987 ξεκίνησε το πιο θανατηφόρο κύμα καύσωνα στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με το TIME να κυκλοφορεί με τίτλο στο εξώφυλλο: “Η εκδίκηση των Θεών” και φωτογραφεία από τους χιλιάδες νοσηλευμένους, σχεδόν αποκλειστικά ηλικιωμένους, στα νοσοκομεία της Αθήνας.

    Ο καύσωνας είχε πρωτοφανή διάρκεια, αφού έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα επί 7 με 8 ημέρες με τις θερμοκρασίες των πόλεων να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς ενώ μαζί με τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας και τη συνεχή άπνοια δημιούργησε έναν φονικό συνδυασμό και όλα αυτά σε μία χώρα που μόνο οι πλούσιοι είχαν κλιματιστικά μηχανήματα.

    Η θερμοκρασία ακόμα και την νύχτα δεν έπεφτε κάτω από τους 30 βαθμούς και η Ελλάδα που το 1987 δεν είχε παρά μερικές χιλιάδες κλιματισιτκά μηχανηματα κι έτσι βρέθηκε σε έναν πρωτοφανή εφιάλτη, αφού οι τσιμεντένιες πολυκατοικίες μετατράπηκαν σε φούρνους, στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ηλικιωμένους.

    Το φονικό αυτό κύμα καύσωνα άφησε πίσω του επισήμως 1300 και ανεπισήμως περισσότερα από 1500 θύματα, ενώ το βαρύτερο φόρο πλήρωσε η Αττική με περίπου 1115 νεκρούς.

    Ο Τύπος της εποχής με τρομακτικά πρωτοσέλιδα για τραγικές ιστορίες, και φρικτούς θανάτους. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την τρίτη ημέρα καύσωνα οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων γέμισαν και η κυβέρνηση άνοιξε τους νεκροθαλάμους των στρατοπέδων ενώ παρόμοιο πρόβλημα υπήρχε και στα νεκροτομεία.

    Να σημειώσουμε ότι κατά ένα παράδοξο τρόπο, τέσσερις μήνες πριν, στα μέσα Μαρτίου 1987, μια σφοδρή χιονόπτωση, εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και την περιοχή είχε πλήξει την Αττική.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. ειχε την χειροτερη ζεστη πολλων δεκαετειων,με μεγαλη διαρκεια πολλων ημερων και το θερμομετρο 44εωσ 47 βαθμουσ. μονο με ανεμιστηρεσ την παλευαμε και οι νεκροι γεροντεσ στα σπιτια τουσ εμεναν πολλεσ ημερεσ λογω αδυναμιασ του ΕΚΑΒ απο τα χιλιαδεσ περιστατικα/

    2. ο Αντρέας βέβαια στα @@ του,είχε πάρει την Μιμή και είχαν πάει κρουαζιέρα με το κότερο του Κόκκαλη,το Γκουανταλαχάρα,έβγαινε ύστερα ο Χάρυ Κλυν και τον κοροϊδευε με το περίφημο ”εδώ ραδιοφωνικό σταθμός Γκουανταλαχάρα FM”,και να’σου 30 χρόνια μετά ο Κλυν να υποστηρίζει φανατικά τον κλώνο του Αντρέα,τον Τσίπρα,ότι να’ναι πια σ’αυτή τη χώρα

    3. εγω δε θυμαμε του 87 κατι τοσο χαλια οπως λεγαν ……………. δε το ειδα αυτο το πραγμα ……………… το 2007 ηταν χαλια το καλοκαιρι και το περσινο ………………….. και το βραδυ περσι ειχε κατι ωραια 30 και ………

      1. Αν βάλεις την ρύπανση που προκαλούν τα σκατα από τα χρυσαυγουλα λογικό είναι.

    4. Λέγανε για 40 βαθμούς αλλά πρέπει να χτύπαγε πολύ παραπάνω. Η ενημέρωση τότε ήταν ελεγχόμενη και λέγανε οτι θέλανε για μην πανικοβληθεί ο κόσμος. Τότε δεν είχαμε air condition αλλά κοιμόμαστε έξω στα χωριά. Τότε δεν υπήρχε εγκληματικότητα.

      1. γιατί τώρα τι είναι ????
        το ίδιο πολίτευμα έχουμε κλπ κλπ

      2. Ναι και παλαιότερα κοιμόμασταν και στα δέντρα και τρώγαμε κηνυγι!

    5. Μια ζωή τα ΙΔΙΑ σκατά σε αυτή την χώρα. Και τότε πρωτοσέλιδα εφημερίδων με τις σκατοικογένειες Μητσοτάκηδων, Παπανδρέου και Καραμαλήδων. Γεια σου ρε Έλληνα ραγιά.

    6. ητανε άλλη μια σιωνιστικη συνωμοσια

      1. ητανε άλλη μια ακροδεξια συνωμοσια

      2. Οι φουντικοί και οι χασίστες σε συνεργασία με το βασιλιά και το Χίτλερ που τότε ζούσε στην Αργεντινή άλλαξαν τον καιρό να καταστείλουν την εργατική τάξη και να βγάλουν τους χουντικούς απο τη φυλακή. Τότε έγινε και η καπιταλιστική συνομωσία του Τσέρνομπιλ. Εμείς προτείναμε στο λαό να τρώει σιτάρι απο την Ουκρανία αλλά τρώγαμε κονσέρβες για να τιμήσουμε τα όπλα του θρυλικού ΔΣΕ.

    7. το θυμαμαι σαν τωρα…
      ημουν 7 ετων τοτε και η αδερφη μου σχεδον 4 και οταν κοιμομασταν ερχοταν η μανα μου και μας εβαζε βρεμενες πετσετες στο κουτελο να δροσιστουμε…κοιμομασταν γυμνοι γιατι δεν αντεχαμε ουτε εσωρουχα να φορεσουμε!
      την ημερα δεν μας αφηνε οχι να παιξουμε, οχι να βγουμε στον ηλιο αλλα στην σκια και μας μπουγελωνε με το λαστιχο για να μην παθουμε εγκαυματα και ηλιαση…
      θυμαμαι ειδησεις στην ΕΡΤ που ελεγαν οτι απο την ζεστη στραβωναν μεχρι και οι σιδηροδρομικες γραμμες του ΟΣΕ!

      1. Κλάσαμε από την συγκίνηση με τις παπαριές σου.

        1. μητσο τοτε την πατησες που κοιμοσουν γυμνουλης απο τον μπαμπη τον δονκιχωστη της γειτονιας σου και συγκινησε?

      2. Εγώ ήμουν 8 χρονών και δε θυμάμαι τίποτα.Περισσότερο μου είχε μείνει η έντονη χιονόπτωση του 87 παρά ο καύσωνας.

    Comments are closed.