ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ

  Κοινοποίηση:
  EKOGGG

  Σε προεκλογικά παιχνίδια επιδίδεται μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας. Αφού δήλωσε ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα, 10 του μήνα, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει και μάλιστα με … τροπολογία την μείωση του αφορολόγητου την οποία ωστόσο έχει ψηφίσει η δική του κυβέρνηση!

  Ο κ.Τσίπρας έκανε σαφές ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και υποστήριξε ότι γίνονται λόγω της μεγάλης δημοκρατικής του ευαισθησίας, αφού ηττήθηκε σε … ευρωεκλογές και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, πανευρωπαϊκά.

  Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Θυμίζοντας πάντως, τη θεωρία της Θεανώς Φωτίου ότι «κυβερνούν εννέα μήνες», ο κ.Τσίπρας είπε ότι «κυβερνάγαμε επί τρία χρόνια με τα χέρια πίσω από την πλάτη». Παράλληλα, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνησή του ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι «σταματήσαμε την φορολογική αφαίμαξη».

  Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα «θρίλερ» ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

  Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα των εκλογών και επισπεύδει τις εθνικές κάλπες μετά από ευρωπαϊκές εκλογές.

  Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν είναι φωτογραφικές και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μείνουν στη Βουλή και να ψηφίσουν. Κάλεσε μάλιστα τον Μητσοτάκη να αλλάξει γνώμη και να έρθει στη Βουλή για να ψηφίσει και τους κώδικες αλλά και μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά την κατάργηση του αφορολογήτου που κερδίσαμε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Να αποδείξει ότι συμφωνεί με ένα ένα μέτρο που είναι θετικό για την κοινωνία».

  Στα 7 δισ ευρώ κοστολόγησε το πρόγραμμα της ΝΔ

  Περιγράφοντας εμμέσως πλην σαφώς το νέο προεκλογικό αφήγημα της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συσσωρευμένη επιβάρυνση της μεσαίας τάξης «Τώρα θέλουμε ένα σχέδιο που θα μοιράσει τα βάρη» είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει κρυφή ατζέντα

  «Οι προτάσεις της ΝΔ κοστίζουν 7 δισ. Ευρώ. Αυτά τα 7 δισ. Θα προέλθουν από περικοπές» ισχυρίστηκε και εξέφρασε την άποψη ότι η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει από την ανάπτυξη της οικονομίας… «Θα πρέπει να πάει η ανάπτυξη από το 2,5% – 3% στο 13%» σημείωσε και υποστήριξε ότι οι ίδιοι έχουν μιλήσει για περικοπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα εκτός από τη ΝΔ βρέθηκε και ο Γιάννης Στουρνάρας για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη χρηματοδότηση των συντάξεων.

  Τρία χρόνια κυβερνούσαμε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη

  «Δεν είναι αφήγημα μεσάιας τάξης αλλά υποχρέωσή μας να στραφούμε στη μεσαία τάξη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε όμως ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης «επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της». Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη «χαλαρή» ψήφο στις ευρωεκλογές.

  Κάνοντας μια υποτυπώδη αυτοκριτική ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν συνειδητοποιήσαμε το βάρος της κούρασης του Ελληνικού λαού. «Εμείς όμως» είπε «κερδίζουμε εκλογές από το 2012 και δεν υπάρχει προηγούμενο κάποιο κόμμα στην Ευρώπη να κερδίσει την έβδομη στη σειρά» σημείωσε αμέσως μετά.

  Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσιολογική την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είχαμε μια απώλεια 200.000 ψήφων από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δεν είναι υπερβολικό. Το πρόβλημα είναι ότι αυξήθηκε το ποσοστό των αντιπάλων μας» είπε μεταξύ άλλων.

  Βλέπει ανάπτυξη στο 2,3%

  Παρά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την αναιμική ανάπτυξη το πρώτο τρίμνηνο του 2019. ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού μετά τις εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και πως η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2,3% , δηλαδή ανάπτυξη για τρίτη χρονιά και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

  Σημείωσε -εν είδει και αυτοκριτικής- ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να επωφεληθεί η μεσαία τάξη από τις επιδόσεις της οικονομίας. Πρόσθεσε ότι επί τρία χρόνια η κυβέρνηση είχε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να επιτευχθούν νίκες στις διαπραγματεύσεις και προστατεύθηκαν οι πιο αδύναμοι. Είπε ότι δέχεται την κριτική ότι ενώ πέτυχε την προστασία των πιο αδύναμων φορολογήθηκαν περισσότερο τα αμέσως επόμενα στρώματα.

  Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη

  Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να μην υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα για την αλλαγή της ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο νόμος Καστανίδη που ψηφίστηκε το 2010 ορίζει τη διαδικασία. Εμείς κινηθήκαμε όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος.

  «Το βράδυ των εκλογών βγήκε ο Βενιζέλος να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα και η ερμηνεία του ήταν να μην αλλάξει τίποτα στη Δικαιοσύνη… Λίγο αργότερα το ίδιο ζήτημα έγινε κεντρικό θέμα και της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί τους δικαστές. Εγώ ποτέ δεν το είδα έτσι» είπε μεταξύ άλλων και καταλόγισε στη ΝΔ βαριές πολιτικές σκοπιμότητες.

  Καταλόγησε μάλιστα στη ΝΔ επιχείρηση κατατρομοκράτησης των δικαστών και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις του Σαμαρά για τη Novartis ότι «θα σας πάω μέχρι τέλους» Πυροβολούν τη Δικαιοσύνη και δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε επίσης και πρόσθεσε ότι ως θεσμός ο ΠτΔ έχει χρέος μεταξύ άλλων να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας των θεσμών,συνεπώς και της Δικαιοσύνης. Έχω την εντύπωση ότι θα το κάνει και θα βρει τον τρόπο είπε.

  Έπρεπε να συνεργαστούμε με Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ

  «Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ εάν υπήρχε η δυνατότητα έπρεπε να είχε λήξει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε επίσης ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπο φυσιολογικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να συμπράξει με το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Ωστόσο επέρριψε τις ευθύνες για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στα κόμματα της αντιπολίτευσης που είχαν συγκροτήσει το λεγόμενο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

  Το κοντέρ μηδενίζει στις 7 Ιουλίου

  «Οι κάλπες της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες το πρωί. Δεν θα μεταφερθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση αν μπορεί να γυρίσει το παιγνίδι και να ανατραπεί η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.« Είναι μια άλλη αναμέτρηση και έχουμε επίγνωση των τάσεων. Το 2015 καταφέραμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε 6 μήνες να κερδίσουμε 600.000 ψήφους» είπε επίσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το κλίμα αλλά είναι ανοικτό και εφικτό. Θα σας πω αυτό που είπε ο Γαλιλαίος: Και όμως γυρίζει».

  Έσταξε… χολή για τον Βαρουφάκη

  Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη. «Είναι παράδοξο ο κ. Βαρουφάκης να θέλει να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη… Εδώ βέβαια ήθελε να συνεργαστεί με τον Σόιμπλε» πρόσθεσε

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Καλά κάνατε που δεν βάλατε λίνκ για το βίντεο. Δεν μπορώ να ακούω κανένα πλέον. Σιγχάθηκα τα ψέματα τους. Και κάθε φορά που μιλούν νιώθω σαν μαλάκας να τους ακούω. Καλά ρε δεν καταλαμβαίνουν ότι ο κόσμος σιγχάθηκε?

  2. Εξακολουθείς να ψεύδεσαι και να υποτιμάς την νοημοσύνη του πολίτη, παλιο-ΚΟΠΡΙΤΗ …
   Δεν έσπευσες να αναγγείλεις άμεσες εκλογές κινούμενος από δημοκρατικές ευαισθησίες (sic), παλιο-ΨΕΥΤΗ, το έπραξες φοβούμενος την παντελή εξαφάνιση του κόμματός σου και της αφεντιάς σου, εάν άφηνες να γίνουν 5 μήνες μετά …
   Δεν συνεργάστηκε ο Βαρουφάκης με τον Σόϊμπλε και την Μέρκελ, STUPID BASTARD, εσύ είσαι αυτός που συνεργάστηκες μαζί τους χέρι – χέρι και έφερες κι άλλο μνημόνιο, μετατρέποντας το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων σε ταπεινωτικό ΝΑΙ … Δεν ξεπούλησε ο Βαρουφάκης την Μακεδονία μας, ούτε υποθήκευσε αυτός την Ελλάδα για 100 χρόνια, ούτε φτωχοποίησε αυτός έτι περισσότερο τους ΄Ελληνες, ούτε πούλησε αυτός αεροδρόμια, λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους, κλπ. κλπ. κλπ. – Εσύ και η συμμορία σου πράξατε όλα αυτά τα εγκλήματα, για τα οποία θα λογοδοτήσετε λίαν συντόμως …
   Πλανάσαι πλάνην οικτράν, εάν θεωρείς ότι θα λειτουργήσει υπέρ σου η ρήση του Γαλιλαίου («κι όμως γυρίζει»), διότι ήδη έχει λειτουργήσει εναντίον της πολιτικής, της αλαζονείας, της αναλγησίας, της μεροληψίας, της ιδεοληψίας, που επέδειξες επί 4 χρόνια εσύ και το κομμουνιστο-παρεάκι σου εναντίον των Ελλήνων …
   Πηγαίνετε τώρα στον αγύριστο και εξαφανιστείτε από προσώπου γης, ΤΟΜΑΡΙΑ …

  3. 4 χρονια που κυβερνουσες ειχες χωσει τα χερια σου μεσα στις τσεπες μας και βουτηξες μεχρι και την φοδρα …

   Τωρα που τις αδειασες θα πιασεις απ τα 3 το μακρυτερο …ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ !!

  4. Τελειωσατε ρε χλεμπονιαρη….κατι λιγοι νεοελληνες ψηφοφοροι με τα μυαλα τα δικα σας θα σας στηριξουν μονο…

  5. Τρία χρόνια κυβερνούσαμε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη…………..και τα νταουλια πως τα βαρούσατε?

  Leave a Response