ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ 261 ΨΗΦΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΕΙΠΑΝ

    Κοινοποίηση:
    sakkelaropoyloy

    Στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας εξελέγη με 261  ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κι έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στη χώρα.

    Ακολούθησε το makeleio.gr στο facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος

    Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξελέγη σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, που διατύπωσε και την πρόταση για εκείνη, του ΣΥΡΙΖΑ που την αποδέχθηκε και του Κινήματος Αλλαγής που επίσης έδωσε τη συγκατάθεσή του.

    Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές, απόντες ήταν 6.

    Απόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος χθες κατέρρευσε κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και οι Αδάμου Κωνσταντίνα, Κώστας Ζουράρις, Νικόλαος Συρμαλένιος και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

    Με επιστολή του ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής πως εάν βρισκόταν στην Αθήνα θα ψήφιζε την κα Σακελλαροπουλου. Το ίδιο έπραξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Συρμαλένιος, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης και η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου του ΜέΡΑ25.

    Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας θα μεταβεί μαζί με το προεδρείο του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Σακελλαροπούλου (καθώς μέχρι και σήμερα είναι τυπικά πρόεδρος του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου) προκειμένου να της ανακοινωθεί επισήμως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    Η θητεία του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου λήγει στις 13 Μαρτίου και η ορκωμοσία της κ. Σακελλαρόπουλου προγραμματίζεται για την επόμενη μέρα, Σάββατο 14 Μαρτίου, σε ειδική τελετή στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

    Αμέσως μετά την ορκωμοσία της, θα μεταβεί οδικώς στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον κ. Παυλόπουλο.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. Ο Θεός να μας φυλάει, έχουμε να δούμε πράματα και θάματα.

    2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΔΙΈΞΟΔΑ…
      ΜΌΝΟΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΕΊ ΩΣ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ.
      ΚΙ ΑΝΘΡΏΠΙΝΗ ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ ΤΕΊΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΆΠΕΙΡΟΝ…

    3. Πιστευετε δηλαδη οτι θα γινει ορκομωσια κανονικη ή πολιτικη γατοπαλαβιαρικη ? εεεε τι νομιζετε φλρακια ?

      Εκτωρ από Serano

    4. Εψαξαν πολύ να βρουν τετοιο καλούπι? γατοπαλαβιάρα!
      Ολοι κουτσοί στραβοι πανω μας.

    5. Aπλά ολοκληρώθηκε η αριστερόστροφη κλίση όλης της …Βουλής!

    6. Λίγο πρίν την αυγή υπάρχει το πιό πυκνό σκοτάδι. Υπομονή, δεν μας αφήνει ο Χριστός. Απλά “επιτρέπει“ λόγω των αμαρτιών μας να μας διοικούν αυτοί που μας αξίζουν. Κατά τον λαόν και οι άρχοντες. Όμως τα γεγονότα έρχονται ραγδαία……………..

    7. πολυ ωραιο χαραχτηρισμο εδωσε το “Μακελειο” πριν λιγες μερες
      ΜΥΓΟΧΕΣΜΑ
      ετσι να την αποκαλουμε ολοι κ να το διαδωσουμε!!!

    8. και ναι βγάλαμε την κουκουβάγια ρε σεις έλεός δε μπορεί να το ζούμε όλο αυτό ας μας ξυπνήσει κάποιος από τον εφιάλτη…..

    9. ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
      ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

    10. Ανταμοίφθηκε η μαϊμού στο ανώτατο αξιώμα απο το μνημονιακό συναπάτημα της βουλής , τον λαο όμως δεν τον ρώτησαν αν συμφωνεί η οχι με την επιλογή τους

    11. ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΟΙΦΘΕΙ Η ΜΑΙΜΟΥ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

    12. Αιντε να ετοιμαζομαστε σιγα,σιγα και για ξεπουλημα των πετρελαιων του αιγαιου,καζαν,καζαν μουσχαροι.

    13. Ρε Γκόλουμ με περούκα σ αρέσει η έδρα σ αρέσει τράβα καμία σελφι γτ ακόμα δεν μπήκες θα πεταχτείς πολύ σύντομα από κει. Δεν σε ψήφισα ούτε άξιζες ποτέ ελληνική ψήφο οπότε δεν θα τη βγάλεις εκεί εις βάρος μας σμιγκολόκλωσσα

    14. Αλλη μιά άχρηστη ψηφοφορία, γιά ένα άχρηστο άτομο στήν ποιό άχρηστη θέση.

    15. ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΠΩΝ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;

      1. Ωρε δεν το ήξερα έχει και δικαίωμα ψήφου ;

      2. Σωστός!!!!! Πάντα εν απουσία του γίνονται τα ….ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

    16. Εκεί που είναι να ενωθούν δεν ενώνονται τα λαμόγια. ..Για κάτι τέτοια όμως ένα σώμα μια ψυχή

    17. ….τελικα , πετυχε και αυτη στην ζωη της….θα την γραψει η ιστορια των βαρβαροασιατων ΟΠΩΣ βεβαια και τους προηγουμενους της θεσης αυτης , ελλαδιτες -διποδα που γνωριζαν τελεια ορθογραφια και γραμματικη της νεοελληνικης γλωσσας και παντοτε οι δασκαλοι των 10 με τονο τους ”εβαζαν” ….μπραβο τους!!!!ΧΑΜΠΑΡΙ δεν πηρανε μεχρι τουδε , τα διποδα…..αν ζουν.

    18. Γουρλωνει τα μάτια της απο τα πολλά τα ψυχοφάρμακα. Θα το καταλάβετε όταν την μυρήσετε. Βγάζει μπόχα απο τις μασχάλες λόγω ψυχωσικών φαρμάκων.

      1. Καλα καλα μην το κανεις θεμα και εσυ μυριζεις σαν τραγος λογω σανου που καταναλώνεις σε μεγαλες ποσοτητες!!!

    Comments are closed.