ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ! ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ «WIN – WIN» – ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ (ΦΩΤΟ)

  Κοινοποίηση:
  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται κοντά στις ακτές τους Πάφου και ετοιμάζεται για γεώτρηση, ενώ το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ετοιμάζεται για έρευνες νότια της Ρόδου. Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, συνοδεύονται και από Μονάδες του Τουρκικού Στόλου, ενώ είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  eez-aoz-turkey-1-630x400

  Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στις περιοχές των υποθαλάσσιων ερευνών, έχει δικαιώματα και το ψευδοκράτος και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί, από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Προειδοποίησε μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΕ να μην υιοθετεί θέσεις, υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, «να δράσουν συλλογικά οι Ευρωπαίοι, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, σε βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της παραβατική της συμπεριφοράς στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο», ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

  Η παρέμβαση του Έλληνα υπουργού έγινε κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με τη συμμετοχή και των υπουργών Άμυνας, στις Βρυξέλλες, παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί διατύπωσαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα πρέπει η ΕΕ να προβεί άμεσα σε λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, παρότι δέχτηκαν, ότι με τις δραστηριότητές της αμφισβητεί δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Win win συμφωνία λέει ο Πάιατ

  Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, σε Συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για συμφωνίες win-win για όλους. Ο Αμερικανός πρέσβης εννοεί, δηλαδή, ότι οι ενεργειακοί πόροι πρέπει να μοιραστούν και στις δυο κοινότητες της Κύπρου και για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ. Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης. «Είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» προσέθεσε ο κ. Τζέφρεϊ Πάιατ.

  Να προσθέσουμε επιπλέον, καθότι έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα, ότι, Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβητεί τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Για το θέμα αυτό, το υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, προέβηκε και επισήμως, σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Κοντολογίς, Αμερικανοί, Βρετανοί και Ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον «επιφυλακτικοί», για την παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Χάρτες με τις αξιώσεις τους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο παρουσίασαν σε ξένους διπλωμάτες που κάλεσαν οι Τούρκοι για ενημέρωση στο υπουργείο Εξωτερικών τους.

  Με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Ναυτιλίας – Αεροπορικών θεμάτων Τσαγατάι Ερτσιγές την περασμένη Παρασκευή, υποστήριξαν ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας είναι εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας και εντός της περιοχής που το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου «αδειοδότησε» την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κλήθηκαν για πρώτη φορά στο τουρκικό ΥΠΕΞ ξένοι διπλωμάτες στην Άγκυρα για να τους εξηγήσουν τις τουρκικές θέσεις για ανατολική Μεσόγειο και στη συνάντηση συμμετείχαν και διπλωμάτες από Ισραήλ, Αίγυπτο και Ελλάδα.

  Δύο από τους χάρτες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του μπρίφινγκ στο τουρκικό ΥΠΕΞ είναι οι παρακάτω, σύμφωνα με τον κυπριακό «Φιλελεύθερο».

  Με κόκκινο χρώμα απεικονίζεται η θάλασσα που οι Τούρκοι διεκδικούν ως δική τους υφαλοκρηπίδα, αρπάζοντας τη μισή κυπριακή ΑΟΖ και μέρος της ελληνικής ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης.

  Επίσης, το ψευδοκράτος -κατεχόμενα- αρπάζει και όλη την κυπριακή ΑΟΖ.

  Να σημειωθεί ότι οι αξιώσεις αυτές είναι γνωστές, δεν εξέπληξαν κανέναν.

  Επίσης, να υπογραμμιστεί, ότι οι Τούρκοι μιλάνε για υφαλοκρηπίδα επειδή δεν αναγνωρίζουν το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, ενώ εμείς που το αναγνωρίζουμε μιλάμε για ΑΟΖ.

  Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Για αυτό θέλει προσοχή το τι λένε και οι Έλληνες πολιτικοί.

  Στον δεύτερο χάρτη, που μετέδωσε το τουρκικό CNN, βλέπετε βορειοδυτικά της Κύπρου το σημείο όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο και νότια το ερευνητικό «Μπαρμπαρός».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  14 Σχόλια

  1. ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΗΤΕΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧ@@@ΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,KΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ, ΟΠΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

  2. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ 10% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ .ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , ΓΑΛΛΟΙ , ΤΟΥΡΚΟΙ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ .

  3. Το σπασικλάκι των ΗΠΑ να πάει να γαμηθεί! Δεν τους ανήκει τίποτα τους εισβολείς, είναι σαν να μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, να σου κάνει κατάληψη και να έρχεται σαν τσόντα ένας άσχετος και να σου λέει για να μην μαλώνετε δώστε του το μισό σπίτι. Στον εισβολέα δεν παραχωρείς τίποτα, τον εισβολέα τον τσακίζεις, γιατί αυτό είναι το δίκαιο. Εδώ και αιώνες μας κλέβουν εδάφη, μέχρι και τον Ιπποκράτη βάφτισαν τούρκο και οι σύμμαχοι του κώλου μας λένε ψυχραιμία και παπαριές. Να δώσουν αυτοί κομμάτια της ΗΠΑ στους γείτονες τους τότε, αφού είναι τόσο εύκολο για αυτούς να παραχωρείς την πατρίδα σου, να δώσουν την δική τους χώρα σε όποιον την θέλει!

  4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ Ο ΒΡΩΜΟ- ΠΑΪΑΤ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΝΕ ! ΑΙ ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΓΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ ΜΑΛΑΚΑ!

  5. Στο τάβλι και στην πρέφα…. Ένας κερδίζει.. Ο άλλος χάνει… Τι παπαρες λένε… Άκου win-win!!!!….. War-war πρέπει να είναι η απάντηση στα Μογγολια…… Αλλα με τους προδότες και χεστες που έχουμε, τι περιμένεις;;;

  6. Να χαίρεστε τους συμμάχους, τους ετέρους, και τους Προδότες Πολιτικούς !!.!!.!!
   ΚΑΙ αν δεν καταλάβατε ακόμα……
   ακολουθεί συμφωνία τύπου «Πρεσπών»……η νέα ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο Αιγαίο και στην Κύπρο…. !!.!!.!!
   BRAVO ALEKSI !!
   ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ !!.!!.!!.!!

  7. Ποιο win win? Μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;; Αφου εμεις τα δώσαμε ηδη στους Γερμανούς. Αρα εμεις θα πάρουμε τα αρχ@δια μας.

  8. 2012

   Εκβιασμός από ΗΠΑ για τα κοιτάσματα της Κύπρου: «Ή συνδιαχείριση ή πόλεμος»…

   http://ntavos1967.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5214.html

   2012

   ΗΠΑ προς Ελλάδα και Τουρκία για τα κοιτάσματα: «Βρείτε τα»! – Έρχεται ο Φ.Γκόρντον

   Σε «ειδική αποστολή» έρχεται στην Ελλάδα και αμέσως μετά ταξιδεύει και στην Τουρκία ο γνωστός για την ανάληψη τέτοιου είδους αποστολών, Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον. Η ξαφνική επίσκεψη του Φ.Γκόρντον, όπωε αναφέρον απόλυτα αξιόπιστες πηγές από την Ουάσιγκτον έχει να κάνει περισσότερο με την προώθηση της αμερικανικής πρότασης για από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στις περιοχές ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στην Α.Μεσόγειο. Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 31 Ιουλίου.
   Στην Αθήνα, θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης και πιθανόν να συναντηθεί ανεπίσημα και με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά. Το μήνυμα που κομίζει είναι σαφές: «Βρείτε τα με την Τοτρκία στο θέμα των κοιτασμάτων για να κερδίσετε και οι δύο».
   Στις 28/03/2012 ο υφιστάμενος του Φ.Γκόρντον, ειδικός απεσταλμένος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ σε ομιλία του στην Αθήνα δήλωσε ευθέως ότι «από τις ανακαλύψεις αυτές θα πρέπει να κερδίσουν όλοι (σ.σ. και η Τουρκία, δηλαδή). Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, όμως από τους πόρους που θα προκύψουν ο Μόρνινγκσταρ πιστεύει ότι θα πρέπει να ωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι» δικαιώνοντας τις θέσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.
   Επεσήμανε δε ότι «Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Αν. Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα». Ουσιαστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος στέλνει το μήνυμα ότι αυτό που οι τρείς χώρες διαθέτουν είναι πολύ πολύτιμο και σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία για να το διαχειριστούν μόνοι τους!
   Όπως δήλωσε υπάρχουν νομικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν αποδεχόμενος εμμέσως τις τουρκικές ενστάσεις όσον αφορά την περιοχή.
   Επεσήμανε ότι «θα είναι κρίμα οι χώρες της περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων», στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την πιθανή απώλεια αυτών των ενεργειακών πόρων λόγω προστριβών τονίζοντας όμως και την θέση των ΗΠΑ ως ισορροπιστή του γεωπολιτικού παιχνιδιού που εξελίσσεται στην περιοχή.
   Σε αυτή την φράση κρύβεται και η ουσία της επίσκεψης του προϊσταμένου του Φ.Γκόρντον
   Με την αποδοχή ότι η Τουρκία έχει συμφέροντα στην περιοχή οι ΗΠΑ αποστερούν από την ΕΕ την δυνατότητα αποκλειστικής εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Αν. Μεσογείου μέσω της Ελλάδας. Ουσιαστικά οι Αμερικανοί τοποθετούν την Τουρκία ως χωροφύλακα στα σημαντικότερα ίσως ενεργειακά αποθέματα που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ευρωπαϊκών κρατών, της Κύπρου και της Ελλάδας.
   Με τις δηλώσεις του αυτές επί ελληνικού εδάφους ο Μορνινγκστάρ επιβεβαιώνει όσα το defencenet είχε γράψει στις 26 Μαρτίου 2012 για τον εν λόγο αξιωματούχο και τις θέσεις τους όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.
   Όπως σημείωνε το άρθρο του defencenet, «ο R. Morningstar υποστηρίζει ανοιχτά την εξάλειψη κάθε ιστορικής διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με τη Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο, και άλλα καίρια ζητήματα, με μια σειρά ελληνικών υποχωρήσεων που θα αναδιατάξουν τον χάρτη των δικαιωμάτων των δύο κρατών στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο. Έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταξύ τους συνεργασία ώστε να υπάρξει μια κερδοφόρα (για τις ΗΠΑ…) συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, αλλά και της Α.Μεσογείου».
   Στην επίσκεψή του στην Αθήνα ο Φ.Γκόρντον αναφέρουν οι πληροφορίες «θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και δεξαμενών σκέψης».
   Την Κυριακή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομολόγους των Ελλήνων υπουργών (ίσως δει τον Νταβούτογλου ανεπίσημα γιατί στην Τουρκίαοι «αυτοκρατορικές» αντιλήψεις τους δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους παραβιάσεις του Πρωτοκόλλου, αφού δεν υπάρχει αντιστοιχία αξιωμάτων) για να μεταφέρει το κλίμα της Αθήνας στο θέμα της συνεκμετάλλευσης. Επίσης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα παραστεί σε δείπνο του δήμου στην περιοχή Uskudar. Οι Αμερικανοί «παίζουν» πολύ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς το θεωρούν ως «ανάχωμα» στο Πατριαρχείο της Μόσχας.
   Η ουσία είναι ότι όσο περνά ο καιρός και πλησιάζειη ώρα έναρξης των εξορύξεων στην Α.Μεσόγειο και όσο η Ρωσία «δένει» την Ευρώπη με ενεργειακές συμφωνίες, τόσο θα αυξάνεται η πίεση προς Ελλάδας να εγκαταλείψει τις «χίμαιρες» για ΑΟΖ και να προχωρήσει σε συμφωνίες συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία. Και όσο βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα, τόσο θα βρίσκει πρόσφορα ώτα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

   http://ntavos1967.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html

  9. Τι WinWin μωρέ. Από την πλευρά μας οποιαδήποτε υποχώρηση συνεπάγεται με loose… Συμφωνώ @Ντίνος, στα τέσσερα και με επιοικεια…

  10. Τι WinWin μωρέ. Από την πλευρά μας οποιαδήποτε υποψώρηση συνεπάγεται με loose… Συμφωνώ @Ντίνος, στα τέσσερα και με επιοικεια…

  Leave a Response