Ο Τραμπ «δεν το κουνάει» από το 15% – Πόσο κοντά είναι η συμφωνία με την ΕΕ;

Κοινοποίηση:
tramp

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησής του με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε τη θέση του σχετικά με τους δασμούς που επιβάλλονται στις ευρωπαϊκές εξαγωγές, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να τους μειώσει κάτω από το 15%.

 

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ, στο Τέρνμπερι της Σκωτίας, και αποτέλεσε ένα βήμα για τις συζητήσεις σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ζήτημα της «δικαιοσύνης» ως κεντρικό σημείο τριβής στις διαπραγματεύσεις, φέρνοντας παραδείγματα των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά αυτοκίνητα και τα αγροτικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παρά τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε μια συγκρατημένη ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος σε ορισμένα θέματα. Όταν ερωτήθηκε αν θα μπορούσε να εξετάσει τη μείωση των δασμών κάτω από το 15%, η απάντησή του ήταν σαφής: «Αν κάτι καλύτερο σημαίνει χαμηλότερα, όχι». Σημείωσε επίσης ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αβέβαιες: «Μπορεί να γνωρίζουμε περισσότερα σε μία ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


Η κατάσταση παραμένει ρευστή, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν να αναζητούν μια κοινή βάση για τη συνεργασία τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response