Δύο νεκροί από τους πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο Κισινάου – Συνελήφθη ο δράστης

Κοινοποίηση:
airport

Ένας ξένος υπήκοος πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Μολδαβίας σήμερα, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα μετά το περιστατικό στο διεθνές αεροδρόμιο Κισινάου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ανατολικής Ευρώπης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος. Ο δράστης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται», ανέφερε η αστυνομία στο Facebook.

Πτήσεις παρουσίασαν καθυστερήσεις, αλλά η αστυνομία είπε ότι οι πτήσεις θα συνεχιστούν και θα επανέλθει σύντομα η κανονική λειτουργία του αερολιμένα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο ξένος υπήκοος που έφθασε στο Κισινάου, είχε αναχωρήσει από την Τουρκία, και ότι χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο εναντίον συνοριοφυλάκων.

=============

Αρχική ενημέρωση

Ένας αλλοδαπός στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μολδαβία άνοιξε πυρ σήμερα μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου, ανακοίνωσε η αστυνομία της Μολδαβίας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντιάνα Φέτκο, είπε ότι η αστυνομία βρισκόταν στο αεροδρόμιο και ότι οι πτήσεις καθυστερούν.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novoski, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών της Μολδαβίας, έκανε λόγο για δύο νεκρούς από το περιστατικό.

Moldovan media report that shots have been heard at the #Chisinau airport. Passengers are being evacuated from the building. pic.twitter.com/zTvDrKOcBQ

— NEXTA (@nexta_tv) June 30, 2023

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: