Φωνή λαού…(Του Σωτήρη Μ. Τζούμα)…(βίντεο)

Κοινοποίηση:
im_ekklisia

Στην εποχή του διαδικτύου που ζούμε η εικόνα από την μια άκρη του πλανήτη έως την  άλλη μεταδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα. Έχουμε γίνει ένα «μεγάλο  χωριό» όλη η ανθρωπότητα και  οι χιλιομετρικές αποστάσεις που μας χωρίζουν εκμηδενίζονται μπροστά στην ταχύτητα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης.

Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών γεγονότων και περιστατικών από live μεταδόσεις που μας έχουν προξενήσει πολλά και  ποικίλα συναισθήματα.
Το συγκλονιστικό περιστατικό, που φαίνεται στο video   και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, έλαβε χώρα σε Εκκλησία στον Καναδά.
Εξ αφορμής του αυθόρμητου ξεσπάσματος του εκκλησιάσματος, των απλών πιστών,  στο άκουσμα “ξένων ρημάτων”, από τον Ιερέα που βγήκε να τους ανακοινώσει ένα εγκύκλιο σημείωμα.Το κριτήριο και το αισθητήριο του λαού είναι αλάνθαστο!
 Εν πρώτοις αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ αυτούς τους χριστιανούς, για το ακραιφνές εκκλησιαστικό φρόνημα, για την ανόθευτη πίστη τους και για την θαρραλέα ομολογία τους!
Οι Έλληνες του εξωτερικού αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας όπου και αν ζουν και πέρα από την πρόοδο και την προκοπή τους, διατηρούν άσβεστη την φλόγα της ελληνοχριστιανικής παράδοσης.
Οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες της Ανατολής το 1848 διακήρυξαν ομόφωνα προς τον Πάπα Πίο ότι “σε μας, ούτε Πατριάρχες, ούτε Σύνοδοι μπόρεσαν ποτέ να εισάγουν νέα δόγματα και ήθη”, διότι υπερασπιστής της θρησκείας είναι ο λαός, ο οποίος θέλει το θρήσκευμά του “αμετάβλητο και ομοειδές με αυτό των Πατέρων του” (Ι. Καρμίρη).
Θεματοφύλακας λοιπόν, των θησαυρών της πίστης μας είναι το πλήρωμα της Εκκλησίας, ο πιστός λαός του Θεού, ο οποίος αντιλαμβάνεται τους επικίνδυνους νεωτερισμούς και τις επιζήμιες αποφάσεις εις βάρος του ελληνορθοδόξου φρονήματός του και αντιδρά. Και αυτή την υγιέστατη αντίδραση κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοήσει.Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παραβλέψει!

Αλλά πού  φθάσαμε!

Ο λαός να είναι περισσότερο πιστός και αμετακίνητος  στην παράδοση απ’ ότι οι ποιμένες του…
Παρακολουθείστε στο βίντεο την αντίδραση των πιστών σε ναό του Καναδά  που ανάγκασε τον ιερέα να σταματήσει την ομιλία του για να ηρεμήσουν.

 

Η αντίδραση των πιστών σε εκκλησία του Καναδά from Makeleio WebTV on Vimeo.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: