Η Τουρκία “φλέγεται! 3 οι ΝΕΚΡΟΙ στις διαδηλώσεις (video)

Κοινοποίηση:
tourkiakompani

“Κοχλάζει” πάλι η κατάσταση στην Τουρκία. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις!Με αφορμή τη μάχη που γίνεται στη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι μεταξύ των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των Κούρδων μαχητών της περιοχής, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και των μεγάλων πόλεων στα νοτιοανατολικά της χώρας για να διαμαρτυρηθούν  επειδή η κυβέρνηση δεν στηρίζει στρατιωτικά τους Κούρδους του Κομπάνι. Να σημειώσουμε ότι το Κομπάνι κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των ισλαμιστών.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ντιγιάρμπακιρ. Βίαια επεισόδια αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις. Φωτιές και καταστροφές στους δρόμους. Καταστροφές κτιρίων και οχημάτων σε Άγκυρα, Αττάλεια, Μερσίνη , Σιίρτ και Άδανα.  Ένας 25χρονος σκοτώθηκε στην πόλη Μους, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πώς και το γιατί. Στην ίδια πόλη ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, η εφημερίδα Hürriyet ανέφερε ότι δέχτηκε πυρά από αγνώστους ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα δακρυγόνο που εκτόξευσε η αστυνομία.

Στην “πρωτεύουσα” των Κούρδων της Τουρκίας, το Ντιγιάρμπακιρ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος Χούντα-Παρ και Κούρδων διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Χθες βράδυ το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάλεσε τους Κούρδους όλης της χώρας —το 20% του πληθυσμού ή 15 εκατομμύρια άνθρωποι— να κινητοποιηθούν εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ και εναντίον του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Για απραξία και “συνέργια” με το ΙΚ κατηγορούν την κυβέρνηση.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: