Εισβάλλουν ξανά στο Ισλαμικό Κράτος! 6 ΝΕΕΣ αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Κομπάνι!

Κοινοποίηση:
islamikesepidromes

Η φρίκη του πολέμου και των καταστροφών δεν έχει τελειωμό. Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προχώρησε σε έξι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Κομπάνι της Συρίας χθες και σήμερα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (CentCom) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, σε συντονισμό με ιρακινά χερσαία στρατεύματα, έκαναν επίσης έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης στο Ιράκ, κοντά στη Φαλούτζα και στη Μπάιτζι, με τη συμβολή της Γαλλίας και της Βρετανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης , σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ  ξένων ειδησιογραφικών πρακτορείων.

Στο Ιράκ οι τρεις από τις επιδρομές έπληξαν θέσεις του ΙΚ νότια του διυλιστηρίου της Μπάιτζι, μια μικρή ομάδα τζιχαντιστών, αλλά και οχήματα και κτίρια. Στη Φαλούτζα επλήγη μια μεγάλη μονάδα μαχητών του ΙΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στη Συρία αμερικανικά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να καταστρέψουν ένα μέρος της βοήθειας που είχε ριφθεί νωρίτερα από αέρος για τους Κούρδους μαχητές ώστε να αποτραπεί «το να πέσουν οι προμήθειες στα χέρια του εχθρού», όπως διαβάσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ του Left.gr

Το ΙΚ πολιορκεί εδώ και πάνω από έναν μήνα το Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Οι βομβαρδισμοί του διεθνούς συνασπισμού συνέβαλαν στην ανάσχεση της προέλασης των τζιχαντιστών.

 

Από τα τέλη του Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 135 πλήγματα στο και γύρω από την πόλη Κομπάνι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: