Ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν χαρακτήρισε ως «τραγωδία» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο. Υπερασπίστηκε τον ρόλο της ΕΚΤ αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών ευρωπαϊκής έμπνευση, όπως σημειώνει
Όπως αναφέρει το Reuters ο κ. Βάιντμαν υπερασπίστηκε τον ρόλο της ΕΚΤ αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών ευρωπαϊκής έμπνευσης, στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υποστηρίζοντας ότι «όσοι κατηγορούν την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την οικονομική αδυναμία στα κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με την κρίση, συγχέουν την αιτία με το αποτέλεσμα», όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο.
Εκτίμησε ακόμη ότι «ως εκ τούτου θα ήταν τραγικό εάν η Ελλάδα εγκατέλειπτε τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προσαρμογής αυτή τη στιγμή και επομένως «πέταγε» αυτά που έχουν επιτευχθεί έως και σήμερα. Είναι, όμως, εξίσου φανερό κάτι ακόμη: η διαδικασία προσαρμογής είναι περισσότερο ένας μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας. Είθισται το δεύτερο μισό ενός μαραθώνιου να είναι πιο δύσκολο από το πρώτο μισό και ταυτόχρονα η γραμμή τερματισμού παραμένει μακριά».