Αποφυλακίζεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER, Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος κρατείται απο τον Ιανουάριο του 2013 μετά το «κανόνι» του τηλεοπτικού σταθμού.
Το πρωί το Μονομελές Εφετείο Αθηνών υπό την προεδρία του προεδρου Εφετών Βενιζέλου Μουράτζογλου, αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της εμφανισης στο Α.Τ της περιοχής του με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να έχει τη δυνατότητα εφόσον καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρω σε σχεση με δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του να βρεθεί εκτός φυλακής.
Συγκεκριμένα το αίτημα υποβλήθηκε απο τον συνηγορό του Δημ. Νινόπουλο, αφού το δικαστήριο ανέβαλλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους. Μάλιστα ειναι η δεύτερη αναβολή της υπόθεσης αφού η προηγούμενη είχε δωθεί αφού είχε γινει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος διατάσσοντας παράλληλα το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.
Τα έγγραφα αυτά δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο γιαυτό και αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Δεκεμβρίου 2014.
150.0000 ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΗ
Η πλευρά Γιαννίκου υπέβαλλε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που έγινε δεκτό. Όμως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές αφού εκκρεμούν δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του (6 και 7 ετών αντίστοιχα ) στην εκτέλεση των οοίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση αρκεί ο κατηγορούμενος να υποβάλλει συνολικά 150.000 ευρώ εγγύηση. Και οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφοσόν καταβληθούν τα ποσά ο κ.Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.
Παράλληλα το δικαστήριο προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα για τον Ανδρέα Κουρή.