Το πήρε πάνω του ο Μητροπολίτης: Κανονικά ο εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
kampana_ekklisia

Παρά τα ειδικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, ενώ καλεί τον κόσμο να αποφεύγει μαζικές συναθροίσεις, στην Αρτα ετοιμάζουν πανηγύρια για τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας.

Ο εορτασμός πολιούχου Άρτας θα γίνει κανονικά με απόφαση του μητροπολίτη Άρτης Καλλινικου.
Αυριο, Τετάρτη, αναμένεται να γίνει και λιτανεία με πιστούς που θα φτάσουν από Πύργο Ηλείας και Πάτρα.Τα 89 έφτασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης πέντε νέων κρουσμάτων που προστέθηκαν στη λίστα του υπ. Υγείας.

Από τα πέντε κρούσματα τα τέσσερα είναι επαφές προηγούμενων κρουσμάτων ενώ το τέταρτο αφορά άνδρα που ήρθε από το Λονδίνο.

Παράλληλα από το υπ. Υγείας ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου επιβαρύνθηκε σημαντικά και πλέον κρίνεται κρίσιμη. Την ίδια στιγμή, σε σταθερή κατάσταση με πνευμονία νοσηλεύεται ο πατήρ Γεώργιος, που διοργάνωσε την εκδρομή στους Άγιους Τόπους.

Συνολικά στην Ευρώπη μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης είχαν καταγραφεί περισσότερα από 11.500 κρούσματα, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με τα περισσότερα να είναι σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία.

Ο κίνδυνος ευρείας και παρατεταμένης διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες είναι υψηλός, ωστόσο υψηλά είναι και τα αντανακλαστικά των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΕΟΔΥ: Πάνω από 15.000 κλήσεις σε 24 ώρες

Δεν σταματά να δέχεται κλήσεις το κέντρο του ΕΟΔΥ, καθώς οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και στη χώρα μας και ζητούν οδηγίες και διευκρινίσεις από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του οργανισμού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο ΕΟΔΥ δέχτηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: