Του έχει πάρει τον .. αέρα η Μακάμπι! Έδωσε δικαιώματα ο Παναθηναϊκός και το πλήρωσε (87-91)

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Μακάμπι 87-91

Ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα κι επέτρεψε στην Μακάμπι να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 91-87 αχρηστεύοντας το πλεονέκτημα έδρας που κέρδισε με τόσο κόπο από τον πρώτο κιόλας προημιτελικό… Ένα άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο, οι δέκα άστοχες βολές και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ επέτρεψαν στην διψασμένη ομάδα του Κάτας να κάνει την ολική επαναφορά και πλέον να παίρνει σημαντικό προβάδισμα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.
Οι 22 πόντοι του Λεσόρ και το πολύ καλό παιχνίδι του Γκραντ δεν έφτασαν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καλείται να διορθώσει πολλά ενόψει του αυριανού καθοριστικού δεύτερου προημιτελικού, ώστε να αλλάξει την μοίρα του στη σειρά. Οι Ισραηλινοί μπήκαν πιο ορεξάτοι με τον εκτελεστικό οίστρο των Μπόλντγουιν, Νίμπο και Λορέντζο Μπράουν προηγήθηκαν 14-19.
Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ και Γκριγκόνις να έχουν τον πρώτο λόγο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 25-26.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με διάθεση να πιέσει και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη, Την ίδια στιγμή οι Λεσόρ και Βιλντόζα με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφεραν τους «Πράσινους» μπροστά με διαφορά 9 πόντων στο 18’ (46-37) και το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι! Τα αμυντικά ριμπάουντ, όμως συνέχισαν να αποτελούν «πληγή» για το «Τριφύλλι», κρατώντας την Μακάμπι σε μία αξιοπρεπή διαφορά για το 50-42 του πρώτου μέρους με τους Κλίβελαντ και Τόλσον να πετυχαίνουν σημαντικά καλάθια.
Με τους Λεσόρ Μήτογλου να δίνουν λύσεις ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 62-54 αλλά την ίδια στιγμή αγκάθι αποτέλεσε το τέταρτο φάουλ του Ναν στο 28’. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναίκό να προηγείται με 70-63, αλλά την ίδια στιγμή «αγκάθι» για την ομάδα του Αταμάν αποτελούσε η αστοχία στις βολές. Στην τέταρτη περίοδο η Μακάμπι μπήκε αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της Με τους Γουέμπ, Τόλσον, Κλίβελαντ και Μπράουν να σκοράρουν από κάθε σημείο, οι Ισραηλινοί άλλαξαν εντελώς τη ροή του αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με 77-81 στο 34’
Με τον Γκραντ να αναλαμβάνει δράση και να δίνει βοήθειες ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 81-83, αλλά ο Τόλσον με 2/2 βολές έγραψε το 81-85 στο 38’. Ο Σλούκας με 1 εύστοχη βολή μείωσε σε 82-87 όμως ο Νίμπο με κάρφωμα έγραψε το 82-87. Ο Γκραντ με τρίποντη βόμβα έγραψε το 85-87 και στην συνέχεια μία μεγάλη άμυνά του και καλάθι έφερε το 87-87 53 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Ο Μπράουν πέτυχε το 87-89 στα 38’’ πριν το τέλος, για να ακολουθήσει ένα καταδικαστικό λάθος του Σλούκα… Ο Νίμπο με 2 βολές πέτυχε το 87-91 στα 3’’ πριν το τέλος δίνοντας την χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό. Τα δεκάλεπτα 25-26, 50-42, 70-63, 87-91

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response