ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κοινοποίηση:
14

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν προβοκάτσια στην Ουκρανία για να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής — χημικά, βιολογικά ή πυρηνικά, δήλωσε ο Igor Kirillov, «Αυτό το σχέδιο είναι σε ανάπτυξη, ως μια αντίδραση στην επιτυχία της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Σύμφωνα με τον Igor Kirillov, επικεφαλή των ρωσικών στρατιωτικών τμημάτων ραδιενέργειας, χημικής και βιολογικής προστασίας. τρία σενάρια είναι ήδη έτοιμα ώστε να κατηγορήσουν και να δυσφημήσουν τη Ρωσία.

«Το πρώτο είναι ένα «σκηνοθετημένο περιστατικό και το πιο πιθανό».
Σε αυτή την περίπτωση, εξήγησε, μιλούμε για πραγματική χρήση χημικών και βιολογικών όπλων με θύματα τον άμαχο πληθυσμό, μια οργανωμένη «δολιοφθορά» για παράδειγμα, σε χημικές και βιολογικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο ή το Κίεβο.

Μια πρόκληση είναι επίσης δυνατή σε εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας, κυρίως στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, πρόσθεσε ο Kirillov, σημειώνοντας ότι στις 21 Απριλίου, έγινε αντιληπτή μια συνοδεία δέκα αυτοκινήτων με επικίνδυνο φορτίο στην περιοχή.

Είναι επίσης πιθανή η πρόκληση εκρήξεων στις αποθήκες ραδιενεργών αποβλήτων στο πρώην χημικό εργοστάσιο Pridnestrovian στο Kamenskoye (περιοχή Dnipropetrovsk). Σύμφωνα με τον Kirillov, το υπουργείο Άμυνας διαθέτει έγγραφα που επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων και την κατάχρηση των κονδυλίων που διέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων.

Το δεύτερο σενάριο είναι η κρυφή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μικρούς όγκους… Τόνισε ότι αυτό το σενάριο ήταν να εφαρμοστεί στο εργοστάσιο της Μαριούπολης “Azovstal”, αλλά η εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην πραγματοποιηθεί επίθεση στο εργοστάσιο, ματαίωσε το σχέδιο για την εφαρμογή της.

Η τρίτη επιλογή είναι η λιγότερο πιθανή: «Η ανοιχτή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στο πεδίο της μάχης σε περίπτωση αποτυχίας με συμβατικά όπλα», πιθανότατα στη ζώνη μάχης. Αυτό το σενάριο εξετάζεται για το Slavyansk και το Kramatorsk, όπου έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φρούρια, εξήγησε ο στρατηγός.

Η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν χρήση χημικών όπλων επιβεβαιώνεται από το γεγονός της παροχής χημικών τοξικών φορτίων στην Ουκρανία — μόνο φέτος παραδόθηκαν εκεί περισσότερες από 220 χιλιάδες αμπούλες ατροπίνης, είπε ο Kirillov. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό υποδηλώνει σκόπιμη προετοιμασία προκλήσεων με τοξικές ουσίες νευρικής δράσης.

Σημειωτέον ότι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ήδη προκαθορίσει τη διαδικασία για τη διερεύνηση της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής.

Έτσι, για τέτοιου είδους περιστατικά, χρησιμοποιείται ο μηχανισμός του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ο οποίος θα τους επιτρέψει να κατασκευάσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ορίσουν τους δράστες κατά την κρίση τους, όπως συνέβη στη Συρία.

Μια πιθανή χρήση βιολογικών όπλων θα διερευνηθεί με την έγκριση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος καθορίζει τη σύνθεση της ομάδας εμπειρογνωμόνων με βάση τις δικές τους προτιμήσεις.

Ο αρχηγός των στρατευμάτων του RCBZ υπενθύμισε ότι η Ρωσία κατέστρεψε ολοσχερώς το χημικό της οπλοστάσιο το 2017, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τον OPCW.

Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η μόνη χώρα συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα που εξακολουθεί να διαθέτει εντυπωσιακές ποσότητες χημικών υλικών πολέμου.
Ο στρατηγός χαρακτήρισε παράλογη τη δήλωση του διευθυντή της CIA για πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι με το σημερινό επίπεδο τεχνικού εξοπλισμού του διεθνούς συστήματος παρακολούθησης πυρηνικών δοκιμών, θα ήταν αδύνατο να αποκρύψει τη χρήση τέτοιων όπλων.

Επιπλέον, όλα τα προγράμματα για τη δημιουργία βιολογικών όπλων στην ΕΣΣΔ περιορίστηκαν το 1972, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν στην εθνική νομοθεσία τους κανόνες που επιτρέπουν τη δυνατότητα διεξαγωγής τέτοιων εργασιών.
Σήμερα, η Ουάσιγκτον ελέγχει 336 εργαστήρια σε 30 χώρες και αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Kirillov επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι στις αρχές Μαρτίου, ο ρωσικός στρατός ανακάλυψε τρία drones με εξοπλισμό ψεκασμού αεροζόλ στην περιοχή Kherson. Το υπουργείο Άμυνας έχει πληροφορίες ότι τον Ιανουάριο, η Ουκρανία αγόρασε περισσότερες από 50 τέτοιες συσκευές μέσω μεσαζόντων και ότι έστειλε αίτημα στην τουρκική εταιρεία Bayraktar για τη δυνατότητα εξοπλισμού των drones της με τέτοιο εξοπλισμό.

Επίσης στις 21 Απριλίου, ένα δοχείο με αμπούλες έπεσε στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων από ένα UAV, (ευτυχώς χωρίς να εκραγεί) είπε ο στρατηγός. Τώρα το περιεχόμενο αναλύεται στο εργαστήριο του Υπουργείου Άμυνας και στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα σταλούν στην τεχνική γραμματεία του ΟΑΧΟ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που έχει χρησιμοποιήσει και τους τρεις τύπους όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά όλα αυτά τα εγκλήματα δεν τιμωρήθηκαν και δεν διερευνήθηκαν σε βάθος από τους διεθνείς οργανισμούς, σημείωσε ο Kirillov.
«Συμπερασματικά είναι πιθανό, σε μια προσπάθεια να δυσφημιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών στρατευμάτων, το καθεστώς του Κιέβου, μετά από πρόταση της αμερικανικής διοίκησης, είναι σε θέση να εφαρμόσει αυτά τα σενάρια στο εγγύς μέλλον που θα οδηγήσουν στο θάνατο δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών και θα προκαλέσουν περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή», κατέληξε ο στρατηγός.

Σημείωση: Ακόμη και εάν οι αναφορές του Ρώσου στρατηγού είναι στα πλαίσια της ρωσικής προπαγάνδας, αυτή είναι σε αμυντικό επίπεδο. Η Ρωσία δεν διαθέτει χημικά όπλα δείτε εδώ.

Τυφλή δύναμη, αποκαλεί η διεθνής Αλήτ τους λαούς. Ας ανοίξουμε λίγο τα ΄΄μάτια΄΄ μας για να αποτρέψουμε χειρότερες καταστάσεις.

Προσφάτως  η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία για “εγκλήματα  πολέμου”  με τις εκρήξεις βομβών στο σιδηροδρομικό σταθμό και στην Μελιτούπολη.

Όμως αποδείχθηκε ότι αυτές οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τις  ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που χρησιμοποίησαν  Τότσκα-U βλήματα της ίδιας σειράς, με σειριακό αριθμό  Ш915611 στο Berdyansk και σειριακό αριθμό Ш915516 στην  Μελιτούπολη, σύμφωνα με τα στοιχεία που εκθέτει ο  Manlio Dinucci, στο πιο κάτω βίντεο και τα ελεγχόμενα δυτικά μέσα ενημέρωσης σωπαίνουν.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: