Σκάνδαλο στην Παιδεία – Για 3 ευρώ θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί

Κοινοποίηση:
kathigites

Σε βαριές καταγγελίες κατά του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας του προχώρησαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Κάνουν λόγο για αποδιοργάνωση της Παιδείας μέσα από τον αποκλεισμό 10.000 αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: Το μεγαλύτερο Σκάνδαλο, των τελευταίων ετών λαμβάνει χώρα, αυτές τις μέρες στην παιδεία. Oι προσωρινοί πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019, απορρίπτουν 10.000 και παραπάνω αναπληρωτές, με πρόφαση, την μή καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ, που στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή έγινε κανονικά. Tο σύστημα έβγαζε δύο παράβολα, άλλα τα ακύρωνε, δεν υπήρχαν σαφής οδηγίες , δεν ερχόντουσαν ενημερώσεις για τυχόν λάθη στην κατάθεση των χρημάτων και ολοκλήρωση της αίτησης.

Για 3 ευρώ θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί για προχειρότητα του συστήματος. Επίσης ακόμη και οι πίνακες κατάταξης είναι γεμάτοι λάθη, σε πολλούς εκπαιδευτικούς δεν έχουν βάλει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα κοινωνικά κριτήρια, άρα εκ των πραγμάτων η κατάταξη είναι λάθος, με αποτέλεσμα να αδικηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Σε μια Ελλάδα της Ευρώπης του 2020, καλούμαστε οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας. Καμία απάντηση, καμία λύση, πρώτη φορά στην ιστορία θα προσληφθούν άνθρωποι από προσωρινούς πίνακες και αυτό το υπουργείο Παιδείας το θεωρεί σωστό. Πρώτη φορά στην ιστορία της παιδείας μένουν εκτός πινάκων το 20% των υποψηφίων, λόγο προχειρότητας του συστήματος και δεν γίνεται το παραμικρό να διορθωθεί αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να συμβεί. Κάνουν λόγο για ταχύτατη οργάνωση ενώ στην ουσία κάνουν ταχύτατη αποδιοργάνωση. Από σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους για τα αυτονόητα, οι προσλήψεις μόνο από τους τελικούς πίνακες, τέλεια και παύλα. Δικαιοσύνη, Διαφάνεια , Δημοκρατία.

Σύλλογος αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ελλάδος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: