Ρούλα Κορομηλά: Σοκαρισμένη από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία – «Φόβος, φρίκη, καταστροφή» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΡΟΥΛΑ

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και «χτύπησε» ο σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο θάνατος και η ζωή παλεύουν σε κάθε γωνιά, τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 6.326 τον αριθμό των θανάτων στις δύο χώρες. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, ενώ οι εκτιμήσεις για τον τελικό απολογισμό είναι τρομακτικές.

Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει. Από την ισχυρή δόνηση, αλλά και από αυτές που ακολούθησαν, ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η μία πολυκατοικία έπεσε πάνω στην άλλη.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και επιχειρούν μέσα στο κρύο, τη βροχή ή το χιόνι, για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους και να σώσουν κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί, όπως συνέβη με ένα επτάχρονο παιδί που ανασύρθηκε από τα χαλάσματα στο Χατάι, στα συριακά σύνορα, μετά από 20 ώρες.

Η Ρούλα Κορομηλά συγκλονισμένη από τις εικόνες που μεταδίδουν τα Μέσα έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τονίζοντας πως η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι πάνω απ’ όλα.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Ποιον δεν συγκλονίζουν αυτά τα ματάκια μέσα στα ερείπια; Η απώλεια και ο πόνος δεν έχουν σύνορα. Χιλιάδες νεκροί. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Χιλιάδες άστεγοι μέσα στην παγωνιά. Είναι άνθρωποι που έχασαν βίαια τη ζωή τους. Χιλιάδες αγνοούμενοι. Μάχη από τους διασώστες στα ερείπια. Φόβος. Φρίκη. Καταστροφή. Πληγές που δεν κλείνουν ποτέ. Ανθρωπιά και αλληλεγγύη τα όπλα μας πέρα από φυλές, σύνορα, θρησκείες… Είμαστε πάντα κοντά σ αυτούς που υποφέρουν».

Η ανάρτησή της

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: