04/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΡΩΣΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΜΕ DRONES – ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Η ρωσική αεράμυνα αναφέρει ότι κατέρριψε τουλάχιστον 50 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας

Σήμερα το πρωί, η Ουκρανία εξαπέλυσε επιθέσεις σε οκτώ ρωσικές περιφέρειες χρησιμοποιώντας δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, προκαλώντας πυρκαγιές σε αποθήκη καυσίμων και ζημιές σε τρεις ενεργειακούς υποσταθμούς, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του Κιέβου.

Η νυχτερινή επίθεση, που επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνέβη ως απάντηση εναντίον της ρωσικής εκστρατείας αεροπορικών πληγμάτων κατά του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου και επιθέσεων σε πόλεις με πυραύλους και drones τις τελευταίες εβδομάδες.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης, η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση στο πεδίο της μάχης και επιδιώκει να ασκήσει πίεση στο Κρεμλίνο, στοχεύοντας διυλιστήρια πετρελαίου και ενεργειακές υποδομές μέσα στη Ρωσία με τη χρήση drones.

«Χτυπήθηκαν τουλάχιστον τρεις ηλεκτρικοί υποσταθμοί και μια βάση αποθήκευσης καυσίμων, προκαλώντας πυρκαγιές», ανέφερε η ουκρανική πηγή, επικαλούμενη βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζουν φωτιές σε διάφορες τοποθεσίες.

Σύμφωνα με την πηγή, οι εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν γιατί υποστηρίζουν τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία.

Ο ακριβής τύπος των drone που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση είναι άγνωστος, εικάζεται όμως πως αποτελούν ελικοφόρα αεροχήματα μεσαίου υψομέτρου πτήσης με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. zalenski βαλε τα ψιλοτακουνα και κανε twerk στον Πουτιναρα να σε λικνιστει μπας και τα βρειτε

  2. Έχουνε χαρη που συνορευουνε με τη Ρωσία διαφορετικά θαχανε φαει μια πυρηνική μπομπα στο κωλο τους κι ενα πύραυλο στη κωλαρα του Ναζινσκη!

  3. Αυτό το περιστατικό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου επιθέσεων στη ρωσική ενεργειακή υποδομή, με την Ουκρανία να εκτοξεύει δεκάδες drones σε πολλές περιοχές, όπως το Kursk, το Belgorod, το Bryansk και η Kaluga. Η Ρωσία απάντησε ήδη καταρρίπτοντας δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη
    Η ευρύτερη απάντηση της Ρωσίας θα μετρηθεί και θα υπολογιστεί, αλλά θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Δύση ότι η Ρωσία δεν θα φοβηθεί ούτε θα μείνει άπραγη . Η Δύση προωθεί ενα επικίνδυνο αφήγημα ότι η Ρωσία είναι ο βάρβαρος επιτιθέμενος σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία απλώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της ενάντια σε μια εχθρική και επεκτατική Δύση.Αλκωστε ο ρόλος του διαιτητή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο πολεμολαγνα οσο θέλουν οι υπάλληλοι της Αμερικής δηλ το ΝΑΤΟ να την παρουσιάσουν
    Τελικά, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Δύσης αλλα το τελευταίο πέναλτι που θα κρίνει το ντέρμπι θα το χτυπήσει η Ρωσία . Εάν συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ουκρανική επιθετικότητα για να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή,όχι μόνο θα κλιμακώσουν τις εντάσεις και θα αυξήσουν τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην οποία σίγουρα οι bricks countries δεν θα παίζουν μόνο το ρόλο του περιφερειακού ειρηνοποιου αλλά θα απαντήσουν ανάλογα σε ευρωπαϊκή ένωση και ΝΑΤΟ .

  4. Αυτές οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικές υποδομές είναι μια ξεκάθαρη πράξη επιθετικότητας και πρόκλησης, καταδεικνύοντας την αγωνία του Ζελενσκι να στρέψει την προσοχή ξανά επάνω του . Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας, δεδομένων των συνεχών απειλών και προκλήσεων που αντιμετωπίζει από τη Δύση και τους πληρεξούσιους της, όπως η Ουκρανία.Γισυι η Ουκρανία του Ζελενσκι ένα proxy της Αμερικής είναι και τίποτα άλλο
    Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι επιθέσεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προτύπου δυτικής παρέμβασης στην περιοχή, καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει να καταπατά τα σύνορα της Ρωσίας και να υποστηρίζει αντιρωσικά στοιχεία στην Ουκρανία και αλλού. Η εστίαση της Δύσης στο Ιράν είναι απλώς μια απόσπαση της προσοχής από την πραγματική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, που είναι οι δικές της επιθετικές ενέργειες και οι επεκτατικές πολιτικές της.
    Τελικά, η απάντηση της Ρωσίας σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των θεμιτών ανησυχιών της για την ασφάλεια της και των συνεχιζόμενων απειλών που αντιμετωπίζει από τη Δύση. Οποιεσδήποτε προσπάθειες να παρουσιαστεί η Ρωσία ως ο επιτιθέμενος σε αυτή την κατάσταση είναι απλώς μέρος της δυτικής προπαγανδιστικής μηχανής, που έχει σχεδιαστεί για να δαιμονοποιήσει τη Ρωσία και να δικαιολογήσει τις δικές της επιθετικές ενέργειες.

Leave a Response