Πονοκέφαλος για τις Ελληνικές οικογένειες ο πανάκριβος οβελίας

Κοινοποίηση:
varvakeios

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια. Οι λόγοι είναι δύο αφενός η έλλειψη ντόπιου κρέατος και αφετέρου η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων που αύξησε την προσέλευση στην Βρβάκειο και τη ζήτηση.
Από νωρίς το πρωί οι κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς άρχισαν να διαλαλούν την πραμάτεια τους…

Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων έφερε περισσότερο κόσμο στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Η κίνηση από τη στιγμή που τα καταστήματα σήκωσαν ρολά ήταν αυξημένη.

Ωστόσο οι περισσότεροι καταναλωτές παρατηρούν τις τιμές και ετοιμάζονται για την τελική αγορά του αρνιού ή του κατσικιού που θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο.

«Πιο τσουχτερές» είναι φέτος οι τιμές για σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπάρχει έλλειψη στην αγορά του ντόπιου κρέατος η οποία ξεπερνά το 30%, λόγω των αυξημένων εξαγωγών όλο το προηγούμενο διάστημα για το Πάσχα των Καθολικών.

Ετσι λοπόν όσοι αποφασίσουν να επιλέξουν ελληνικό κρέας θα πρέπει να βάλουν καλά το χέρι στην τσέπη.

Οι τιμές στη Βαρβάκειο αγορά κυμαίνονται από 6,90 ευρώ ως 9,90 ευρώ, στα σούπερ μάρκετ από 7,50 έως και 9 ευρώ, ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή σκαρφαλώνει στα 11 ακόμα και τα 15 ευρώ.

ΤΙΜΕΣ ΟΒΕΛΙΑ
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ 6,90-9,90€/το κιλό
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 7,50-9,00€/το κιλό
ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΑ 11-15 € /το κιλό

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου αγοράς συστήνει στους καταναλωτές να επισκεφθούν την αγορα νωρίς ωστε να επιλέξουν μόνοι τους τον οβελία.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το ελληνικό ντόπιο αρνί ή κατσίκι φέρει στο στήθος τετράγωνη σφραγίδα που γράφει Ελλάς.

«Ζεσταίνεται» η πασχαλινή αγορά της Θεσσαλονίκης
Διαφορετική είναι η διάθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος συρρέει στο κέντρο της πόλης για τις αγορές των ημερών. Οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν στα καταστήματα, δοκιμάζουν και το χαίρονται ιδιαίτερα.  Η κίνηση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι πιο αυξημένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: