Παραιτήθηκε η Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 λόγω «ουδετεροπατρίας» του εορτασμού

Κοινοποίηση:
efthimiou

Παραιτήθηκε η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 της Γ.Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο, σημερινό, δημοσίευμά πρωινής ιστορικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η κα Ευθυμίου αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής επιστολής της προς την κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.

Σημειώνεται, πως η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, το όνομα της οποίας, μάλιστα, είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανή υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα αναφέρει πως βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή είναι η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.

Η κ. Ευθυμίου το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κα Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία.

Η ίδια με περισσό θάρρος απάντησε πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Εύγε κυρία Ευθυμίου.Δέν είναι όλες οι ελληνίδες σάν τήν Συριζαία τήν Κατίνα τήν νυφίτσα πού τήν διόρησε ο γουρλομάτης πρόεδρο.
    Γιάννης Λάκων

  2. Δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους????? ……. Το Ελληνικό έθνος υπάρχει χιλιάδες χρόνια δεν γεννήθηκε ούτε δημιουργήθηκε με την επανάσταση…. Ελληνικό κράτος ελεύθερο δημιουργήθηκε από την επανάσταση την Εθνεγερσία του 1821. Η νεοταξιτισα Ευθυμίου να πάει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα και να ακολουθήσει και η υπόλοιπη επιτροπή μαζί.
    Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να πατήσει Έλλην νουνεχης, γνωριζων στοιχειωδώς δυο γράμματα στις εκδηλώσεις αυτές….Η πρέπει να τους αφήσουμε να την κάνουν μόνοι τους…

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.

Comments are closed.