ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ – OΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΙΡΑΝ… ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ – ΠΟΙΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ

Κοινοποίηση:
1713276716901

Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, η οποία δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί… ακόμα και σήμερα

Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές πως θα απαντήσει στην πρωτοφανή επίθεση με περισσότερους από 400 πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου το Ιράν, αν και το βασικό ερωτηματικό είναι το πότε και πώς αυτή θα εκδηλωθεί.
Η απάντηση του Ισραήλ θα κρίνει το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, καθώς ανάμεσα στα διάφορα σενάρια σχετικά με τους πιθανούς στόχους, είναι και οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Και είναι προφανές πως μια τέτοιου είδους επίθεση θα κλιμακώσει την ένταση σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα όχι μόνο για το Ισραήλ και το Ιράν αλλά και για τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
Για αυτό το λόγο και οι σύμμαχοι του Ισραήλ, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη  αλλά και μεγάλοι παίκτες, όπως η Κίνα και η Ρωσία, πιέζουν το Ισραήλ έτσι ώστε η απάντηση του να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη και το κυριότερο, να μην πλήξει το ιρανικό έδαφος δεδομένου ότι το Ιράν έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, η απάντηση του θα είναι πολύ πιο μαζική και ισχυρή.

Έτοιμα τα σχέδια της επίθεσης

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, τα σχέδια του Ισραήλ για την επίθεση κατά του Ιράν είναι έτοιμα.
Τις προηγούμενες ώρες, κυκλοφορούσαν διάφορα σενάρια, τα οποία κατά κύριο λόγο μιλούσαν για εμπλοκή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, η οποία – σύμφωνα και με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας – θα μπορούσε να πλήξει από την αεράμυνα … μέχρι τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με το τελευταίο μάλιστα να αποτελεί και … διακαή πόθο των Ισραηλινών.
Σύμφωνα με το CNN, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu συζητήθηκε εκτενώς το σενάριο μια επίθεσης σε υποδομές και εγκαταστάσεις στρατηγικού χαρακτήρα που θα έστελνε ένα ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα στο Ιράν.
Ωστόσο, απώτερος στόχος είναι η επίθεση αυτή να είναι αναλογική με εκείνη του Ιράν, δηλαδή να μην αφήσει πίσω της νεκρούς και άρα να μην αποτελέσει έναυσμα για μια αντεπίθεση από το Ιράν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ανεξέλεγκτο ολοκληρωτικό, περιφερειακό πόλεμο.

Άγνωστο το πότε, πιθανόν … και σήμερα

Πέρα όμως από τους πιθανούς στόχους, ένα ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η επίθεση.
Η Wall Street Journal άφηνε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο, η επίθεση να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου αν και άλλα δημοσιεύματα δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο η επίθεση να αργήσει και να έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, έτσι ώστε να εκτιμηθούν και καλύτερα οι όποιες παράμετροι και συνέπειες.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων τους προς το Τελ Αβίβ.
Η EasyJet 
ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις πτήσεις της στο Τελ Αβίβ έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ σε ματαιώσεις δρομολογίων έχουν προχωρήσει και η KLM, η Lufthansa

Al Jazeera: Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ιράν

Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στο έδαφος του Ιράν για να αποδείξει ότι διαθέτει τεράστιες στρατιωτικές ικανότητες μεταδίδει το Al Jazeera, επικαλούμενο Αμερικάνο αξιωματούχο.
Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, η πιθανή απάντηση του Ισραήλ μπορεί να μην αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης, αλλά σε μια επίδειξη των στρατιωτικών του δυνατοτήτων.
«Το Ισραήλ δεν μας έχει ενημερώσει για μια συγκεκριμένη ημερομηνία για ένα πιθανό χτύπημα.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση» ανέφερε ο Αμερικάνος αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση εναπόκειται στο Ισραήλ.

Και πυρηνικό χτύπημα;

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι ανησυχίες για ένα πλήγμα στις ιρανικές πυραυλικές εγκαταστάσεις παραμένουν, κάτι που άλλωστε επισήμανε και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Rafael Grossi.
Σύμφωνα με το AFP, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν, διάφορες επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις άλλων κρατών στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, το 1981 βομβάρδισε τον πυρηνικό αντιδραστήρα Osirak στο Ιράκ επί της ηγεσίας του Saddam Hussein ενώ το 2018, παραδέχτηκε ότι είχε εξαπολύσει μια άκρως απόρρητη αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός αντιδραστήρα στη Συρία 11 χρόνια πριν.
Το 2010, μια κυβερνοεπίθεση με χρήση του ιού Stuxnet, την οποία η Τεχεράνη απέδωσε σε Ισραήλ και ΗΠΑ, οδήγησε σε μια σειρά βλαβών σε ιρανικές φυγόκεντρες που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Το Ισραήλ κατηγορείται επίσης από την Τεχεράνη ότι δολοφόνησε δύο Ιρανούς πυρηνικούς φυσικούς το 2010 και ότι απήγαγε έναν άλλον τον προηγούμενο χρόνο.

Το Ισραήλ θα πλήξει το δυτικό Ιράν με πυραύλους Jericho II

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η απάντηση του Ισραήλ θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή αναφέρει η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα γεωπολιτικής, ενέργεια, τεχνολογίας και οικονομίας, Greenmantle, η οποία σημειωτέον είχε με ακρίβεια, εντοπίσει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Greenmantle, το Ισραήλ πρόκειται να χτυπήσει απευθείας το Ιράν.
«Αν και το Ισραήλ θα μπορούσε να επιφέρει αεροπορικά πλήγματα στο δυτικό Ιράν, η επιχείρηση αυτή θα συνοδευόταν από σημαντικές προκλήσεις στα logistics και από υψηλό ρίσκο, δεδομένου ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν έχει ενισχυθεί στο Ιράκ και στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει η ανάλυση της Greenmantle.
«Εάν πράγματι το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, τότε θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσουν στόχους στο δυτικό Ιράν, με απώτερο στόχο όπως έγινε με το Ισραήλ, να προκαλέσει καταστροφές χωρίς να επιφέρει απώλειες στον πληθυσμό.
Το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού Ιράν είναι εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων Jericho II, ενώ όλο το Ιράν είναι εντός του βεληνεκούς των πιο προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων, των Jericho III» υποστηρίζει η Greenmantle.
Σύμφωνα με την Greenmantle, η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μέσω των συστημάτων Bushehr και Esfahan, δεν είναι σε θέση – πιθανότατα – να καταρρίψει ή να αναχαιτίσει τους ισραηλινούς Jericho, οι οποίοι «τρέχουν» με ταχύτητα 6 MACH.
Βάσει της ανάλυσης, οι Ισραηλινοί πρόκειται να πλήξουν τα σιλό πυραύλων του Ιράν στις περιοχές Kermanshah, Khorramabad και Tabriz, από όπου και οι Ιρανοί εκτόξευσαν το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων και των drones τους κατά του ισραηλινού εδάφους.
Όπως αναφέρεται, πολλές από αυτές τις υποδομές είναι ιδιαίτερα προστατευμένες, όπως για παράδειγμα η κύρια συστοιχία του Ιράν στο Kermanshah είναι κατασκευασμένη μέσα σε ένα σκαμμένο βουνό, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές.

Εναλλακτικά σενάρια

Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια εναλλακτική στο παραπάνω σενάριο, ή ενδεχομένως και ένα επιπρόσθετο κύμα επιθέσεων, θα μπορούσε να είναι ένα μαζικό κύμα αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, αντίστοιχο με αυτό που έγινε κατά την Επιχείρηση «House of Cards» που έγινε τον Μάιο του 2018, όταν το Ισραήλ εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 μαχητές προσκείμενους στο Ιράν και κατέστρεψε όπλα, αποθήκες και άλλες υποδομές και εγκαταστάσεις των Ιρανών.
Μια άλλη εναλλακτική όσον αφορά την ισραηλινή απάντηση, θα μπορούσε να είναι ένα κύμα κυβερνο-επιθέσεων σε πυρηνικές, πετρελαϊκές και cyber υποδομές και εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με δολοφονίες συγκεκριμένων Ιρανών αξιωματούχων εντός του ιρανικού εδάφους.
Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρεται πως είναι πρώτος στη λίστα του Ισραήλ, ο στρατηγός Ali Hajizadeh, διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος φέρεται πως ήταν ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 13ης Απριλίου.
Σύμφωνα με την Greenmantle, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση από αυτές που αναφέρθηκαν, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απάντηση του Ιράν, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ.

Έντονες διεργασίες

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα συνέλθει εκ νέου σήμερα προκειμένου να σταθμίσει όλες τις κρίσιμες παραμέτρους, αφενός την πιθανή αντίδραση του Ιράν και τι αυτό μπορεί να προκαλέσει αφετέρου τις πιέσεις από τη Δύση και τους συμμάχους του που σύσσωμοι καλούν την ισραηλινή κυβέρνηση… να πατήσει φρένο και να μην οδηγήσει σε Ολοκαύτωμα… τη Μέση Ανατολή.
«Αυτή η εκτόξευση τόσων πολλών πυραύλων, πυραύλων cruise και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο ισραηλινό έδαφος θα απαντηθεί» υποστήριξε ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, Herzi Halevi.

Netanyahu: Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος – Θα νικήσουμε

Νέο μήνυμα έστειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu σήμερα 16/4, πριν τη νέα (τρίτη στη σειρά) συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου.
«Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε», δήλωσε, επισκεπτόμενος κέντρο νεοσύλλεκτων και επισήμανε ότι το Ισραήλ έχει τρεις στόχους στη Γάζα.
Μιλώντας σε νεοσύλλεκτους του ισραηλινού στρατού (IDF), ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι το πνεύμα. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στον στρατό μας, στον λαό μας. Βασίζομαι σε εσάς και σας στηρίζω».
«Μίλησα με μερικούς από εσάς. Είδα τη σωματική και ψυχική ετοιμότητα. Έχετε μια μεγάλη τιμή σήμερα: συμμετέχετε στους IDF, στις υπέροχες επάλξεις, για να απωθήσετε έναν βάναυσο εχθρό, τα τέρατα που μας επιτέθηκαν. Τους χτυπάμε και εμείς χωρίς έλεος και θα τους νικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
«Θέλετε να κερδίσετε; Είστε έτοιμοι να πολεμήσετε; Αυτό ακριβώς χρειάζεται. Καλοί φίλοι έχουν πέσει (στη μάχη) σε αυτήν την εκστρατεία. Έπεσαν για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Υπάρχουν τρεις στόχοι: Πρώτος: η εξάλειψη της Hamas. Δεύτερος: να επιστρέψουν οι όμηροι. Και τρίτον: να διασφαλιστεί ότι η Hamas δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ» επισήμανε.
«Αυτό είναι μέρος μιας μεγαλύτερης εκστρατείας, το βλέπετε αυτό. Το Ιράν στέκεται πίσω από τη Hamas, πίσω από τη Hezbollah και πίσω από άλλους, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας παντού».
«Το πιο σημαντικό είναι το πνεύμα. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στο στρατό μας, στο λαό μας και βασίζομαι σε εσάς. Βασίζομαι σε εσάς και στέκομαι δίπλα σας. Θυμάμαι, ήμουν εδώ πριν από μερικά χρόνια. Είναι το ίδιο πνεύμα που συνεχίζεται πριν από εμάς και μετά από εμάς, που συνεχίζεται μαζί σας, και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα θυμάστε. Οι φίλοι σας, κάποιοι από τους οποίους γνωρίσατε μόλις τώρα, είναι μαζί σας, είμαστε όλοι μαζί, και μαζί θα κερδίσουμε. Προσέξτε ο ένας τον άλλον και προσέξτε τη χώρα… μαζί θα κερδίσουμε», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Το μήνυμα των ΗΠΑ

Από την πλευρά τους οι Αμερικάνοι έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως δεν επιθυμούν περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή καθώς και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ισραηλινή αντεπίθεση.
«Δεν θέλουμε να δούμε πόλεμο με το Ιράν.
Δεν θέλουμε να δούμε μια περιφερειακή σύγκρουση» υποστήριξε ο John Kirby, εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, αναφέροντας πάντως ότι εναπόκειται στο Ισραήλ να αποφασίσει «εάν και πώς θα απαντήσει» ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν κλιμάκωση αλλά θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ.
Πάντως, είναι σαφές πως η όποια επίθεση του Ισραήλ… θα πρέπει να περάσει και από την έγκριση των ΗΠΑ.

Παγκόσμιες πιέσεις για αυτοσυγκράτηση

Αλλά δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ.
Η Ρωσία, η οποία απέφυγε να επικρίνει το Ιράν, υπογράμμισε πως περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός στην περιοχή, έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε και η Κίνα, η οποία εξήρε το Ιράν για το ότι δεν στόχευσε περιφερειακές και γειτονικές χώρες, ενώ η ΕΕ μέσω του Josep Borrell διεμήνυσε πως η περιοχή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και όλοι πρέπει… να φρενάρουν και να κάνουν … όπισθεν.

Erdan (πρέσβης Ισραήλ στον ΟΗΕ): Τώρα φοράμε τα γάντια ενάντια στο Ιράν

Σε γραμμή εξαπόλυσης αντιποίνων προς την Τεχεράνη κινήθηκε και ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan τονίζοντας από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών τα εξής:
«Το Ιράν, το νούμερο 1 κράτος χορηγός του τρόμου στον κόσμο, δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τους τρομοκράτες πληρεξούσιους του!
Το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ από το κυρίαρχο έδαφος του.
Η μάσκα έπεσε.
Τώρα, είναι ώρα να φορέσουμε τα γάντια ενάντια στο Ιράν» είπε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

Προειδοποίηση Ιράν: Η παραμικρή ενέργεια του Ισραήλ θα φέρει τρομερή και οδυνηρή απάντηση

Η παραμικρή ενέργεια από το Ισραήλ θα προκαλέσει μια τρομερή και οδυνηρή απάντηση υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi.
«Η επιχείρηση για την τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ακόμη και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα συναντήσει σίγουρα μια τρομερή, μεγάλης κλίμακας και οδυνηρή απάντηση» υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση με περισσότερους από 400 πυραύλους και drones που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Ιρανός πρέσβης στην Τουρκία, Mohammad Hassan Habibollahzadeh υπογράμμισε πως σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης, η απάντηση του Ιράν θα είναι γρήγορη και ολοκληρωτική.
Το Ιράν έχει διαμηνύσει πως δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ, αλλά έχει προειδοποιήσει πως θα απαντήσει σε οποιαδήποτε παράνομα ή παράλογα μέτρα κατά της Τεχεράνης.
«Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή καθώς παραμένει προσηλωμένο στις αρχές και στους στόχους που ορίζονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου, αλλά θα ενεργήσει πολύ πιο αποφασιστικά σε σχέση με πριν, για να αποτρέψει και να τιμωρήσει τον επιτιθέμενο για οποιαδήποτε παράνομη ή παράλογη ενέργεια, εάν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές μας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Nasser Kanaani.

Ποιες αδυναμίες του Ισραήλ αποκάλυψε η επίθεση του Ιράν

Η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ πέρα από το ότι αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, αποκάλυψε και τις αδυναμίες των Ισραηλινών.
Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές, η κλίμακα της επίθεσης του Ιράν, η ποικιλία των τοποθεσιών που στόχευσε και τα όπλα που χρησιμοποίησε, ανάγκασαν το Ισραήλ να αποκαλύψει την πλειονότητα των αντιπυραυλικών τεχνολογιών που έχουν οι ΗΠΑ και οι Ισραηλινοί σε όλη την περιοχή.
Οι Ιρανοί δεν χρησιμοποίησαν κανένα όπλο που το Ισραήλ δεν ήξερε ότι είχε, απλώς χρησιμοποίησε πολλά από αυτά.
Αλλά οι Ιρανοί πιθανότατα έχουν τώρα σχεδόν έναν πλήρη χάρτη του πώς μοιάζει το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, καθώς και πού στην Ιορδανία και στον Κόλπο έχουν εγκαταστάσεις οι ΗΠΑ ενώ γνωρίζει πλέον πόσος χρόνος χρειάζεται για να προετοιμαστεί καθώς και το πώς πρόκειται να ανταποκριθεί η ισραηλινή κοινωνία.
Επιπλέον, οι Ιρανοί γνωρίζουν τις μεθόδους των Ισραηλινών, οι οποίοι επέβαλαν άμεσα λογοκρισία, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί κάθε δημοσίευση και πληροφορίες για τις βομβαρδισμένες αεροπορικές βάσεις στο Nevatim και στο Negev.
Επίσης, δεν έγινε γνωστό πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι του Ιράν «τρύπησαν» την αεράμυνα του Ισραήλ.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν οι Ισραηλινοί

Η διαπίστωση των αδυναμιών αυτών έχουν φέρει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης Netanyahu, όπου και διαπιστώνεται μια τεράστια διάσταση απόψεων ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς της.
Η ισραηλινή κυβέρνηση απλά δεν ξέρει τι να κάνει και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο εντός όσο και εκτός της, ενώ η ιρανική στρατιωτική επίθεση έχει επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση του Netanyahu με την ισραηλινή αντιπολίτευση να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ισραηλινή κοινωνία και να πιέζει … ακόμα και για πρόωρες εκλογές.

Δύο βασικά συμπεράσματα

Συνεπώς μπορούν να εξαχθούν δύο βασικά συμπεράσματα:
Πρώτον, η Δύση, με επικεφαλής τους Αγγλόσαξωνες άλλαξε τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής.
Τώρα το επίκεντρο των ΗΠΑ και της Ευρώπης είναι η ανατολική Ευρώπη, η Ευρασία και η Ασία.
Το Ισραήλ φέρεται να έχει γίνει ένα βάρος από το οποίο η Δύση σίγουρα θα απαλλαγεί.
Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ αλλά κάθε χρόνο η στρατιωτικοπολιτική συνεργασία θα αποδυναμώνεται.
Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο περιφερειακός ρόλος του Ιράν αυξάνεται καθημερινά, καθώς διαπιστώνεται ότι χωρίς το Ιράν είναι δύσκολο να επιλυθεί τουλάχιστον κάποιο ζήτημα ακόμη και στη Βόρεια Αφρική.

«Κίνδυνος – θάνατος» ο Netanyahu λέει η αντιπολίτευση – Ζητά εκλογές

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και το υπουργικό του συμβούλιο συνιστούν απειλή για τη χώρα τους, δήλωσε ο Yair Lapid, ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ζητώντας τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, από τις οποίες θα προκύψει νέα κυβέρνηση.
Όπως είπε, η αμερικανική κυβέρνηση είναι «τρομοκρατημένη» από τη συμπεριφορά της ισραηλινής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του Netanyahu.
«Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός, έχει γίνει μια υπαρξιακή απειλή κατά του Ισραήλ.
Κατέστρεψαν την ισραηλινή αποτροπή.
Οι εχθροί μας κοιτούν αυτήν την κυβέρνηση, μυρίζουν αδυναμία και σηκώνουν το κεφάλι» τόνισε ο Lapid, αναφέροντας πως οι Αμερικάνοι είναι τρομοκρατημένοι από αυτήν την κυβέρνηση: Η ανευθυνότητα, η έλλειψη επαγγελματισμού, η αποτυχημένη διαχείριση, η αχαριστία».
«Το πρόβλημά μας είναι το Ιράν, αλλά το πρόβλημά μας είναι επίσης εδώ. […] Είναι ώρα για εκλογές τώρα», πιστεύει ο Yair Lapid.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Το εθνικό μας συμφέρον μεγάλες απώλειες για τους Ισραηλινούς.
    Οι Ισραηλινοί εισβάλλουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα. Αγοράζουν συνεχώς ακίνητα και εγκαθίστανται στην Ελλάδα.
    Στην Κύπρο έχουν ήδη δημιουργήσει αποικία υπό τον ραβίνο της Chabad Άριε Ζέε Ράσκιν στην Λάρνακα από το 2005. Έχουν κτίσει συναγωγή, διοικητικό κέντρο και σχολεία. Τώρα περί τις επτά χιλιάδες, προσεχώς εκατό.
    Το ίδιο και στην κατεχόμενη Κερύνεια. Πεντακόσιοι τουλάχιστον υπό τον ραβίνο Μεναχέμ Αζίρωφ της Chabad. Είναι αυτοί που αποκαλούνται ” ορθόδοξοι”.

    1. Το εθνικο μας συμφερον ειναι να φαει μεγαλη φουτσα το ιραν και ολοι αυτοι , διαφορετικα ο διπλα αρχιζει και ονειρευεται καταστασεις , ξυπνα κολλημενε επιτελους ,δεν εχουμε καμμια σχεση με τους αραβες και ολους αυτους τους αγροικους , μην ξεχνας πως και στην αρχαιοτητα ειχαμε πολεμο με την Περσια , τωρινο Ιραν

  2. Καμμια ανησυχια! Ισλαμιστριες και σιωνιστριες κοτουλες απλα κακαριζουνε! Τουλαχιστον ο δικος μας Αδωνις αλυχταει !

  3. Όλοι αυτοί οι παπάρες δεν έχουν καταλάβει πόσο μικρή είναι η ζωή που κάθονται και ασχολούνται πως θα σκοτώσει ο ένας τον άλλο.Άντε ρε μαλάκες σταματήστε τους πολέμους και κάντε κάτι καλό για την ανθρωπότητα και τον κόσμο που ζει στον πλανήτη μας.Αααα και επίσης λεφτάδες:τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.Μαζί σας δεν θα τα πάρετε,δώστε στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα φαγητό και νερό

  4. O Tριτος Παγκοσμιος Πολεμος δε θα γινει τωρα… , ο Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος θα γινει μετα τον αντιχριστο . Κατι drones που τα ”απεκρουσαν” ισως να ειναι ενα σκηνικο στημενο για την Παγκοσμια Κυβερνηση που ερχεται συντομα . …Να πουμε 2 – 3 πραγματα για οποιον θελει να σκεφτει λιγο τι γινεται τα τελευταια χρονια… . 1ον. Να πουμε οτι στον ιο… αλλαξαν το Πασχα ( η το δηθεν Πασχα αφου του αλλαζουν ημερομηνια καθε χρονο ) , τωρα θα κανουν κι αλλη αλλαγη ? Θα κανουν αλλαγες που θα τις δικαιολογησουν στον πολεμο ( αυτα ειναι ερωτησεις ) ? 2ον. Σε λιγο θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και στην Πανθρησκεια… οποτε σιγα σιγα σου αλλαζουν τη Θρησκεια ( και επειδη δε θα σου πουν οτι το κανουν για την Πανθρησκεια σου λενε το κανουμε για τον ιο , τωρα αν κανουν κατι μπορει να πουν οτι το κανουν για τον πολεμο… ) . 3ον. Βγαινουν συχνα ειδησεις για ουφο και εξωγηινους ( «Βρήκαμε UFO πάνω από τη Χιλή, είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια», λένε οι επιστήμονες ) θα ερθουν Fake Aliens θα πας στην Παγκοσμια Κυβερνηση και θα πουν οτι η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο μετα θα ερθει ο αντιχριστος ( μετα θα πεσει ) και μετα θα γινει ο Τριτος Παγκοσμιος Πολεμος… . Αυτα που θα γινουν γενικα εχουν σχεση με την αποκαλυψη και εχουν βγει οι αναλογες ειδησεις… .

Leave a Response