Ο Έλον Μασκ μίλησε ξανά για τους Έλληνες και όχι για καλό λόγο (BINTEO)

Κοινοποίηση:
Elon-Musk-EPA-AFP

Δείτε τι είπε…

Στην υπογεννητικότητα και στο πώς αυτή επιδρά στην κατάρρευση των πολιτισμών αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο Έλον Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος που συχνά τονίζει τον κίνδυνο εξάλειψης της ανθρωπότητας, έφερε τα παραδείγματα της αρχαίας Ρώμης και της αρχαίας Ελλάδας μιλώντας για την μείωση των γεννήσεων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο Έλον Μασκ χρησιμοποιεί και πάλι ως «παράδειγμα» ελληνικούς πληθυσμούς.

«Οι ρυθμοί των γεννήσεων αποτελούσαν πρόβλημα για την Ρώμη το 50 π. Χ. Οι Ρωμαίοι δεν…παρήγαγαν Ρωμαίους.

Το ίδιο ίσχυε και για την αρχαία Ελλάδα. Υπήρξε μία περίοδος από το 800π. Χ. μέχρι περίπου το 300 π. Χ. όπου οι Έλληνες αποκτούσαν πολλά παιδιά και πολλά παιδιά που επιβίωναν.

Οι ρυθμοί των γεννήσεων ξεπερνούσαν τους αντίστοιχους των θανάτων. Για αυτό και είχαμε ελληνικές πόλεις που εμφανίζονταν σε όλη τη Μεσόγειο.

Φαίνεται όμως ότι η ευημερία καταστρέφει τον δείκτη γεννήσεων. Όταν ένας πολιτισμός αισθάνεται ότι δεν έχει κάποια αξιοσημείωτη εξωτερική απειλή και είναι πολύ εύπορος, αυτό είναι που κάνει τον δείκτη των γεννήσεων να κατακρημνίζεται»:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Δεν έχει άδικο ο Μασκ, Στα χρόνια της φτώχειας τα χωριά στην στην επαρχία ήταν γεμάτα ζωή, απο τη μία η μεταναστευση, απο την άλλη η φυγή στις πόλεις ρήμαξε ο τόπος και σαν να μην έφτανε αυτό οι κηφήνες της βουλής έκαναν τους δήμους τέρατα με τον Καλλικράτη για να εξοντώσουν όλα τα χωριά μας και απο πάνω έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο των μεταναστών.

Leave a Response