Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια και στην Κρήτη, έντονο το κρύο -Νέα δοκιμασία για το Αρκαλοχώρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΦΔΦ

Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη αρκετές περιοχές της Κρήτης, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται σε περιοχές του Οροπεδίου Λασιθίου, στα Ανώγεια, καθώς και σε περιοχές… μία ανάσα από το Ηράκλειο, όπως σε Αρχάνες, Βασιλειές, αλλά και στην Κέρη του δήμου Μαλεβιζίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κρήτης. Η χιονόπτωση έχει κατέβει σε επίπεδα κάτω των 1.000 μέτρων υψόμετρο, ενώ δυσκολίες στις μετακινήσεις εντοπίζονται σε περιοχές όπως οι Γωνιές, ο Κρουσώνας και η Βιάνος.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κρήτης, Γιάννη Λεονταράκη, και όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, υπάρχει πρόβλεψη για να είναι όλο το προσωπικό και οι χειριστές των μηχανημάτων στις θέσεις τους, έτοιμοι να επέμβουν.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκο Συριγωνάκη, εκχιονιστικά μηχανηματα βρίσκονται από τα ξημερώματα στις συγκεκριμένες περιοχές, για να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους «ωστόσο καλό είναι οι πολίτες εκτός από τις αλυσίδες, να περιορίσουν στο απαραίτητο τις μετακινήσεις τους».

Ο κ. Συριγωνάκης ανέφερε ότι η κακοκαιρία που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, κρατάει σε πλήρη εγρήγορση το μηχανισμό της πολιτικής προστασίας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και από τους πολίτες που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τις νυχτερινές και τις πολύ πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Έντονη χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στα λευκά έχει ντυθεί το Οροπέδιο Λασιθίου, που από τα ξημερώματα χιονίζει ακατάπαυστα. Σύμφωνα με το δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη αν και η παρουσία εκχιονιστικού μηχανήματος για τον καθαρισμό των δρόμων, είναι συνεχής.

Η θερμοκρασία στο Οροπέδιο βρίσκεται στους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το χιόνι έχει κατέβει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, όπως στην περιοχή Κράσι.

Μάλιστα, ο κ. Στεφανάκης «ανέβασε» και στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο που δείχνει πόσο έντονα έχει χιονίσει στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει φέρει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της ιστοσελίδας cretapost.gr από την περιοχή, στην οποία η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν.

Οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους οικίσκους προσπαθούν να ζεσταθούν με τα air condition να έχουν πάρει… φωτιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: