ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ – Η ΣΚΟΡΔΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ “ΓΛΕΙΨΙΜΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΟΥΤΙΑ – “ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ” ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΡΩΙΝΑΤΖΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΘΙΑ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Κοινοποίηση:
tsipras-skorda

Με το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η Μαρίν Λεπέν αγγίζει ποσοστά 40% αντλώντας από τα λαϊκά στρώματα και το κομμουνιστικό κόμμα, απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην κριτική που δέχεται αναφορικά με το προσκλητήριο που απηύθυνε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

«Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και λαϊκοί άνθρωποι» στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως η πλειοψηφία αυτών “παρασύρθηκαν” από τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή. «Αλίμονο αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα μας, αλίμονο!» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «στα θέματα ιδεολογίας μεγάλη ευθύνη έχει και η μετατόπιση της Κεντροδεξιάς στην ακροδεξιάς».

«Πριν 15 χρόνια που ήταν Πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ούτε που θα το διανοούνταν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βοριδης θα ήταν κεντρικά στελέχη της ΝΔ» υποστήριξε, ενώ χαρακτήρισε “συστημικότατο” τον φασισμό.

«Τι θα πούμε δηλαδή τώρα ότι θα τους αφήσουμε στη Λεπέν; Δεν θέλει η Αριστερά να πάρει πίσω τα λαϊκά στρώματα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, λέγοντας είναι «άνθρωποι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και ψηφίσανε» τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο ρόλος του ως προοδευτικού πολιτικού είναι να ανοίγει δρόμους και μυαλά, όπως είπε.

Απαντώντας, επιπλέον, στην κριτική που δέχτηκε από το ΓΓ του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πως “το θεωρώ αδιανόητο γιατί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές το μόνο μέτωπο του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Δεξιά” τόνισε ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας παράλληλα πως αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τη Χρυσή Αυγή είναι εργάτες και “το ταξικό τους συμφέρον είναι από εδώ”.

Δείτε βίντεο, ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

Για Κατρούγκαλο: Με δική του ευθιξία και δική μου αποφασιστικότητα εκτός

«Στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με φόντο την αποχώρηση του πρώην υπουργού του, Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αναφερόμενος στο «Συμβόλαιο για την αλλαγή», το οποίο παρουσίασε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, αυτό «δεν μπορείς να δώσεις το δικαίωμα, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα» να αθετηθεί, περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο». Παράλληλα, «αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα. Να δώσουμε ανάσες στην μεσαία τάξη», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «ο Κατρούγκαλος που έκανε λάθος, εκτός με ευθιξία δική του και με αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών, εντός». «Πως το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε, συγκρίνετε μας!», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε και χαιρετίσματα στη μαμά της Φαίης, στο Κιλκίς, που είναι το… τάργκετ γκρουπ του, όπως είπε χαμογελαστά. «Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, έτσι οφείλει να τις βλέπει κάθε πολιτικός, δεν με τρομάζει η λαϊκή ετυμηγορία. Η επαφή με τον κόσμο γεμίζει έναν άνθρωπο που ασχολείται με την πολιτική, όταν είμαι κλεισμένος σε 4 τοίχους, εκεί δεν αντέχω. Επικοινωνείς με τον κόσμο και καταλαβαίνεις τι τον προβληματίζει. Μιλάω σε συγκεντρώσεις από στήθους, καταλαβαίνεις αν αυτό που λες κάνει γκελ, τεστάρεις τον πολιτικό σου λόγο» σημείωσε.

«Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο»

«Μόνο θετικά έχω να σχολιάσω εγώ για τον Διονύση Σαββόπουλο, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. Είναι δικαίωμά του να εκφέρει την αποψή του, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα και να αλλάζει. Με κάποιους καλλιτέχνες αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή, ο Σαββόπουλος δεν έχει αλλάξει πολύ, ήταν υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αν είναι φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον στηρίξει είναι δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη. Μόνο αγάπη για τον κ. Σαββόπουλο» σημείωσε.

Ο άγνωστος διάλογος με τον Μητσοτάκη στο ντιμπέιτ

«Έκανα μεγάλο λάθος» ανέφερε προς την Φαίη Σκορδά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια στα «μεσημεριανάδικα». «Ανακάλυψα ότι γίνονται πιο ουσιαστικές συζητήσεις» σχολίασε, ενώ δεν έκρυψε πως το target group του είναι οι ηλικιωμένες κυρίες, καθώς εισπράττει, όπως είπε, πολύ μεγάλη αγάπη από τους συνταξιούχους.

Για τα όσα βιώνει αυτήν την περίοδο, εξήγησε πως «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μάχης έπαιρνα τα πάνω μου. Όταν εγώ είμαι κλεισμένος μέσα στα γραφεία μέσα στους τέσσερις τοίχους, εκεί δεν αντέχω εκεί πέφτω ψυχολογικά» και συμπλήρωσε πως η επαφή με τον κόσμο «σου δίνει δύναμη και καταλαβαίνεις τα μηνύματα του κόσμου». «Είναι άλλο να σου το δείχνουν κάποιοι άλλοι και να σου δείχνουν μπάρες δημοσκοπήσεις», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη, σχολίασε πως «το βασικό χαρακτηριστικό που έβγαλε 4 χρόνια είναι η έλλειψη ενσυναίσθησης», ενώ εξήγησε πως «μπορεί εγώ με τον κ. Μητσοτάκη να είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι», αλλά «έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό», συμπλήρωσε. Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως «στη διαπροσωπική μας σχέση μπορεί να πούμε μια καλημέρα», ενώ αποκάλυψε πως «στη διάρκεια του ντιμπέιτ κουβεντιάζαμε» στα διαλείμματα.

«Μου είπε ότι είδε τη συνέντευξή μου και ήταν καλή» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη συνέντευξή του στη Δανάη Μπάρκα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στον πρωθυπουργό πως «σε αντέγραψα. Σου πιστώνω ότι εσύ το ξεκίνησες».

Έχω θετικά συναισθήματα για τον Διονύση Σαββόπουλο

Για το θέμα του Διονύση Σαββόπουλου, υποστήριξε ότι «θέλω να εκφράσω μόνο θετικά συναισθήματα για το Διονύση Σαββόπουλο» συμπληρώνοντας πως «κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα έχει τη δική του άποψη και να την εκφράζει». «Αν είναι φίλος του κ. Μητσοτάκη, ένας λόγος ακόμη να τον στηρίξει, γιατί οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται» σχολίασε ακόμη ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως υπήρχαν καλλιτέχνες φιλικά διακείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το εξέφρασαν δημόσιοα γιατί «υπάρχει ένα μπούλινγκ μαζικό από μερίδα των ΜΜΕ».

Ερωτηθείς για το MeToo, το χαρακτήρισε ως «πολύ θετική εξέλιξη», απαριθμώντας πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, προσθέτοντας πως «είναι θέματα που κατά την άποψή μου θέλουν δουλειά». Ακόμη, περιέγραψε πως δέχτηκε κριτική, όπως ότι «είσαστε αριστερούληδες ,φλούφληδες» ως προς την καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία», τον οποίο παρομοίασε ως ένα alarm.

«Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά σε αυτά τα θέματα» απάντησε ο κ. Τσίπρας και αναφορικά με τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είναι το κράτος να ορίσει ποιος θα αγάπαει ποιον» και ότι «αυτά είναι απάνθρωπα πράγματα». Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «εμείς κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια» λέγοντας πως υπήρχαν και αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας, όπως και όταν προχώρησε στην αναγνώριση ταυτότητας φύλου για τα διεμφυλικά παιδιά.

Ως το επόμενο βήμα προανήγγειλε την «αναγνώριση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για όποιον αγαπάει ο καθένας», όπως και επίσης ότι «θα δώσουμε και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας» στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν υπάρχει γονέας Α και γονεας Β, υπάρχουν οι γονείς ενός παιδιού» παρατήρησε. Ακόμη, «νομίζω ότι για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλο βάρος στο τρόπο που τα παιδιά μας στα σχολεία μαθαίνουν να εκτιμούν το διαφορετικό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ενδοσχολική βία, ενώ δήλωσε θετική έκπληξη από το γεγονός ότι «νέα παιδιά σήμερα είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το ζήτημα της σεξουαλικότητας και σχετικά με τη φυλή».

Για τους νέους ψηφοφόρους ηλικίας 17-24, ισχυρίστηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν πάντα πίσω» δεσμευόμενος για την επίλυση του στεγαστικού ζητήματος, αλλά και για την ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Τέλος, έκανε λόγο για «μάστιγα» στην περίπτωση του Airbnbκαταλήγοντας πως θα απαγορευθεί στα νομικά πρόσωπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: