(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΙΣΡΑΗΛ -ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΗΧΗΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ! ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ! – ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κοινοποίηση:
israel

Σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων ήχησαν σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ και ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, λίγα λεπτά μετά το τελεσίγραφο που εξέδωσε η Χαμάς καλώντας το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία ανάφλεξης στην πόλη.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση μιας ρουκέτας.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε πως ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το Ισραήλ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Να θυμίσουμε ότι από το πρωί υπάρχουν επεισόδια, με πέτρες, δακρυγόνα, σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ: εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο βιαιοτήτων στην ιερή πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με παλαιστινιακές οργανώσεις πρώτων βοηθειών.

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έναν παλαιστινιακό τομέα που εδώ και πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.

Ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία πολλαπλασιάζονται, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την «αποφασιστικότητα» των δυνάμεων της τάξης για να εγγυηθούν τη «σταθερότητα» στην Ιερουσαλήμ. «Τις υποστηρίζουμε σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα», τόνισε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε από την πλευρά της μια «βάρβαρη επίθεση» των ισραηλινών δυνάμεων και ο επικεφαλής του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγια, προειδοποίησε ότι η παλαιστινιακή «αντίσταση» «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια».

Νωρίς το απόγευμα, οι συγκρούσεις σταμάτησαν στην πλατεία, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ ο οποίος βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και η πρόσβαση σ’ αυτόν περιορίσθηκε στη διάρκεια της ημέρας μόνο στους πιστούς ηλικίας 40 ετών και άνω. Όμως η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων που είχαν πάρει θέσεις μέσα στην πλατεία των Τζαμιών, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, περισσότεροι από 305 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων περισσότεροι από 200 απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο δρ. Αντνάν Φαρχούντ, γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Μακάσεντ, έκανε λόγο για πολυάριθμα τραύματα στο πρόσωπο και στα μάτια από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ.

Ισραηλινός οδηγός πέφτει πάνω σε Παλαιστίνιους την ώρα που οι δεύτεροι του επιτίθονται με πέτρες:

Η επανάληψη των βιαιοτήτων συνέπεσε με την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ», που σηματοδοτεί, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο, την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το εβραϊκό κράτος.

Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης που είχαν πάρει θέσεις στο εσωτερικό της πλατείας των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό χώρο του Ισλάμ που ονομάζεται από τους εβραίους Όρος του Ναού.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε επίσης δεκάδες τραυματίες να απομακρύνονται από την πλατεία μέσα σε ασθενοφόρα.

«Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες στις συγκρούσεις» στην πλατεία, περίπου πενήντα από τους οποίους χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος με σύντομο μήνυμά της προς τους δημοσιογράφους.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση πως εργάζεται για να καταστείλει τις βιαιότητες στην πλατεία, αλλά και «σε άλλους τομείς της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Μπράβο στους Ισραηλινούς, μακάρι να κάναμε κι εμείς τα ίδια. Κανένα οίκτο στο φανατικό ισλάμ που θέλει να κατακτήσει το πλανήτη και να μας γενοκτονήσει, και παριστάνει το θύμα ενώ μας επιτίθεται και εισβάλει στις χώρες μας.

    1. ΜΑΝΤΕΨΕ!!! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

  2. Οι Παλεστινιοι ειναι πιο αιμα μας απο του Σιωνιστες που τους σκοτωνουν. Αυτοι που μας κυβερνουν ειναι Εβραιοι στην καταγωγη και μισουν τον Ελληνα και την θρησκεια μας που ειναι η Ορθοδοξια

  3. τι να κανει ο ανθρωπος ! αγανακτησε με τους ταλιμπαν της Παλεστινης

  4. Δεν λυπάμαι για τους μουσουλμάνους. Πήραν αυτό που κάνουν σε άλλους.

  5. το ισραηλ δεν δολοφονει μονο παλαιστινιους . δολοφονει μεσω κορονοιου ολη την ανθρωποτητα με πρωτους τους ισραηλινους πολιτες που τους εχει επιβαλει ναζιστικο καθεστως . οι προγονοι της ιδιας ισραηλινης ελιτ δολοφονησαν 6 εκατ συμπατριωτες τους στα ναζιστικα στρατοπεδα μεσω χιτλερ κια σημερα χρησιμοποιουν το ολοκαυτωμα για να επιβαλλουν νεο χιτλερικο καθεστως παγκοσμια.

Comments are closed.