Η.Π.Α και Ευρώπη “εξοπλίζουν” τους Ισλαμοφασίστες του ISIS. (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ISIS-fighters

Ο στρατός της Συρίας προχώρησε σε κατασχέσεις αμερικανικών και ισραηλινών πυραύλων και όπλων που βρισκόταν σε καταφύγια στη νότια περιοχή της χώρας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πάνω από δώδεκα πολυβόλα, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να σφραγίζονται στην προστατευτική τους συσκευασία, εκτοξευτές χειροβομβίδων, εκατοντάδες κουτιά πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων και τουλάχιστον έξι αμερικανικά TOW.

syria-2

Τα όπλα βρέθηκαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις εκκαθάρισης που κάνει ο Συριακός στρατός «χτενίζοντας» τις απελευθερωμένες περιοχές στις επαρχίες Daraa και As-Suwayda κατά μήκος των νότιων συνόρων της Συρίας με την Ιορδανία.

Screenshot_2-3

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο SANA είπε ότι είναι σύνηθες για τις αρχές να βρίσκουν αμερικανικά και ισραηλινά όπλα σε αποθήκες που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες, με τον στρατό να ανακαλύπτει δεκάδες σήραγγες με μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού.

Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της επιτυχημένης επιχείρησης να μειωθούν οι περιοχές που κάποτε κρατούσαν επαναστάτες και τζιχαντιστές μαχητές πίσω από τον έλεγχο της Δαμασκού, ο Συριακός στρατός ανακάλυψε δεκάδες χιλιάδες αμερικανικά όπλα τα οποία είχαν στα χέρια του οι τρομοκράτες.

Πολλά από αυτά είχαν κλαπεί από τα κρατικά οπλοστάσια της Συρίας κατά τη διάρκεια της αναταραχής που ξέσπασε το 2011-2012, άλλα εισήλθαν λαθραία στην Αραβική Δημοκρατία από τις ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα έθνη του Κόλπου σε μια προσπάθεια ανατροπής του Άσαντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: