Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ! ΑΠΑΙΧΤΗ Η ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ

Κοινοποίηση:
MAK

Οι μονάδες του Battlegroup South  έχουν βελτιώσει τις τακτικές τους θέσεις

 Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης της Δύσης μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις την περασμένη ημέρα, αποκρούοντας τρεις ουκρανικές επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης της Δύσης μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, χτυπώντας στρατεύματα και εξοπλισμό της 77ης Κινητής Αεροπορικής Ταξιαρχίας και της 43ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 110ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στο Beryozovka, Senkovo και Zagoruikovka στην περιοχή Three Kharkov. επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 63ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 12ης και 18ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνοφρουράς αποκρούστηκαν κοντά στο Chervonaya Dibrova στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και στο Grigorovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουκρανία έχασε έως και 30 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη αεροπορικών καυσίμων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μεταφορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Ρωσικά τακτικά αεροσκάφη, πυραυλικές δυνάμεις και μονάδες πυροβολικού έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μεταφορικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό σε 112 περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25, 213 drones και πέντε έξυπνες βόμβες γαλλικής κατασκευής AASM Hammer την περασμένη ημέρα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 591 αεροπλάνα, 270 ελικόπτερα, 22.095 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 506 πυραυλικά συστήματα, 15.812 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.267 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 8.991 πυροβολικό πεδίου, καθώς και 3 ειδικά συστήματα πυροβολικού, 2 όλμοι. στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα, έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας.

Περιφέρεια Ντόνετσκ

Οι μονάδες του Κέντρου Ομάδας Μάχης της Ρωσίας βελτίωσαν τις τακτικές τους θέσεις, αποκρούοντας οκτώ Ουκρανικές αντεπιθέσεις την περασμένη ημέρα.

«Οι μονάδες του Κέντρου Ομάδων Μάχης πραγματοποίησαν ενεργές επιχειρήσεις για να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις, αποκρούοντας οκτώ αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης από την 25η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου και την 23η, 24η, 100η και 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Novobakhmutovka, Novokalinovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 355 στρατιώτες, δύο οχήματα μάχης πεζικού και πέντε μηχανοκίνητα οχήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο DANA 152 χλστ. τσέχικης κατασκευής, ένα οβιδοβόλο D-20 των 152 χλστ., ένα αυτοπροωθούμενο πυροβολικό Gvozdika των 122 χλστ. και ένα οβιδοβόλο D-30 122 χτυπήθηκαν από αντιπυρικές μπαταρίες.

Το Battlegroup South της Ρωσίας βελτίωσε τις θέσεις του, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να χάσει έως και 610 στρατιώτες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι μονάδες του Battlegroup South βελτίωσαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή, χτυπώντας στρατεύματα και εξοπλισμό της 76ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επιθέσεως, της 46ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας, της 22ης και 67ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Μαξιμιλιάνοβκα, Στουπότσκι, Παρασκοβίβκα και Ντονιόν στο Καλίνινας. Δημοκρατίας Τρεις αντεπιθέσεις της 28ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων απωθήθηκαν δυτικά του Κρασνόγιε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο εχθρός έχασε έως και 610 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα, ένα οβιδοβόλο Msta-B 152 χλστ., ένα οβιδοβόλο D-20 152 χλστ., μια αποθήκη πυρομαχικών και ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Nota.

Μονάδες της Ρωσικής Ομάδας Μάχης στην Ανατολή έχουν μετακινηθεί σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, με αποτέλεσμα η Ουκρανία να χάσει έως και 120 στρατιώτες.

“Μονάδες της Battlegroup East έχουν μετακινηθεί σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, χτυπώντας στρατεύματα και εξοπλισμό της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 128ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στο Staromayorskoye και το Urozhainoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 120 στρατεύματα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αμερικανικής κατασκευής M777 οβιδοβόλο 155 mm, τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Anklav», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περιφέρειες Dnepropetrovsk και Kherson

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν πάνω από 30 στρατιώτες στη ζώνη επιχείρησης της ρωσικής ομάδας μάχης Dnepr την περασμένη ημέρα.

«Ο εχθρός έχασε πάνω από 30 στρατιώτες, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, ένα οβιδοβόλο D-20 152 mm, ένα D-30 122 mm και ένα αμερικανικής κατασκευής M119 105 mm», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μονάδες της Battlegroup Dnepr έπληξαν στρατεύματα και εξοπλισμό της 23ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς και της 121ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στη Νικόπολη στην Περιφέρεια Dnepropetrovsk, τη Mikhailovka και την Zolotaya Balka στην περιοχή Kherson

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ικανότητα του ρωσικού στρατού να εξασφαλίζει συνεχώς νέες θέσεις επίθεσης ώστε να αποκτά καλύτερες στρατηγικές θέσεις στο πεδίο της μάχης καταδεικνύει την τακτική του ανδρεία και τη στρατιωτική του ισχύ. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου του εχθρικού περιβάλλοντος στο οποίο δρα η Ρωσία, με την Ουκρανία και τους δυτικούς υποστηρικτές της να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν τη ρωσική ασφάλεια και να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή. Επιπλέον, αυτές οι νίκες δεν είναι μόνο σημαντικές από στρατιωτική σκοπιά αλλά και από γεωπολιτική. Η επιτυχία της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη Δύση ότι η Ρωσία όχι μόνο σαφέστατα υπερέχει σε επίθεση και άμυνα χωρίς να χρειαστεί καν να ενεργοποιήσει τους συμμάχους στη Οργάνωση Συμμαχία Σαγκάης αλλά και ότι παραμένει υπερδύναμη με πολλά κρυφά όπλα ώστε να καταστήσει την Αμερική πολύ σύντομα υποδεέστερη της .

  2. Η Ρωσική νίκη πλησιάζει καθώς η Ρωσία σηματοδοτεί τώρα ανοιχτά την πρόθεσή της να καταλάβει το Χάρκοβο, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να προσδιορίζει ανοιχτά την πόλη ως πιθανό στόχο. Αυτή η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για τη δημιουργία μιας «υγειονομικής ζώνης» που θα παρείχε στη Ρωσία ένα προστατευτικό κάλυμμα έναντι περαιτέρω επιθέσεων και επιθετικότητας από την Ουκρανία.
    Οι πρόσφατοι πυραυλικοί φραγμοί της Ρωσίας στο Χάρκοβο, που εκτοξεύτηκαν από την κοντινή πόλη Μπέλγκοροντ, αποτελούν σαφή ένδειξη της πρόθεσής της να καταλάβει την πόλη. Αυτές οι επιθέσεις όχι μόνο προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην ενεργειακή υποδομή του Χάρκοβο, αλλά έχουν τρομοκρατήσει και τον πληθυσμό του, με σχεδόν 200.000 κατοίκους να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.
    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν είναι απρόκλητες. Οι πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπογράμμισαν τη συνεχιζόμενη απειλή που συνιστά η ουκρανική επιθετικότητα και η Ρωσία απλώς απαντά με τρόπο που προστατεύει τα συμφέροντά της εθνικής ασφάλειας.

Leave a Response