ΕΝΟΧΟΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ: ΠΟΙΝΗ – ΧΑΔΙ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ – ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ;

Κοινοποίηση:
ΙΑΣΟΝΑΣ

Από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός-οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Βουλής που ενεπλάκη στο τροχαίο με θύμα τον 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη τον Μάρτιο του 2021.

Του επιβλήθηκε ποινή-χάδι φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση για απόρριψη του ελαφρυντικού. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να καταδικαστεί ο αστυνομικός-οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, για ανθρωποκτονία από αμέλεια σημειώνοντας ότι «το βαρύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο».

«Δεν ήταν μία παραφωνία η συμπεριφορά που επέδειξε κατά την τέλεση του τροχαίου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός. Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή και ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε ποινή τριών ετών με αναστολή.

Τι συνέβη στη δίκη
Έπειτα από 3χρόνια και 3 αναβολές, ξεκίνησε χθες Πέμπτη (25/04) η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από την Βουλή που κόστισε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, όταν και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο 12 Μαρτίου 2021. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του οδηγού που ευθύνεται για δυστύχημα λέγοντας:

«Δεν επέδειξε κατηγορούμενος την οφειλόμενη προσοχή και με αυτήν την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη, οδηγώντας απερίσκεπτα και μη σεβόμενος τον ΚΟΚ. Γνώριζε πολύ καλά πως απαγορευόταν και ακολούθησε την παρακινδυνευμένη πρακτική».

«Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος» πρόσθεσε ο εισαγγελέας επισημαίνοντας πως «η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική….».

«Η μοτοσικλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας.( …) Και ο θανών, όμως, υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο» συνέχισε.

Η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 23χρονος τότε Ιάσονας συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά χωρίς να έχει λάβει σήμα από τροχονόμο.

«Υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στην Βουλή (σ.σ. μέσω Ακαδημίας)» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Ναι, αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου» ήταν η αντίδραση του πατέρα του Ιάσονα.

Η απολογία του κατηγορουμένου
«Να πω ότι λυπάμαι. Έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα τη δύναμη αν έρθω σε επικοινωνία με την οικογένεια πιο νωρίς.

Υπηρετώ στην υπηρεσία από το 2018 μέχρι και εκείνη την μέρα έμπαινα από αυτό το σημείο καθημερινά και δεν μας είχε αναφέρει ποτέ κανείς ότι απαγορεύεται. Εκείνη την ημέρα είχε Ολομέλεια. Μαζί με τα συνοδευτικά μπορεί να είχε και 600 αυτοκίνητα, και μας ενημέρωσαν με email ότι η είσοδος από την Αμαλίας ήταν κλειστή.

Μας ανέφεραν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από την Κριεζώτου, να βγούμε Ακαδημίας και να μπούμε. Ο μόνος δρόμος που έμεινε είναι αυτός που ακολουθήσαμε. Κανείς δεν μας είχε αναφέρει ποτέ γιατί μπαίνετε από εδώ, απαγορεύεται.

Μας έστειλαν ένα μήνυμα από την υπηρεσία τρεις μέρες μετά ότι δεν θα μπαίνει κανένας από αυτή την είσοδο αν δεν υπάρχει επίσημο πρόσωπο» είπε ο κατηγορούμενος προκαλώντας την απορία της προέδρου της έδρας που ρώτησε:

«Δηλαδή αν υπάρχει επίσημος θα κάνει αυτό;».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. H Bόρεια Κορέα είναι παράδεσος μπροστά στην Ελλάδα του Κούλη…Κρίμα για το νεό παιδί που δούλευε ντελιβεράς για ένα μεροκάμματο και έφυγε άδικα…Επίσης το όνομα και την φάτσα του οδηγού δεν τα είδαμε ΠΟΤΕ…Αν ήταν κανας φουκαράς που πουλαέι στη λαϊκή χόρτα χωρίς άδεια μέχρι και την συμπεθέρα του θα βλέπαμε….

  2. Παιδιά επειδή είσαστε άσχετοι εδώ μέσα..άσχετα αν ήταν οδηγός στην πουλημένοι Ντόρα..όταν οδηγάς και υπάρξει ατύχημα μέχρι και θάνατος την πιο βαρια ποινή που μπορείς να φας είναι τρία χρόνια (Έτσι λέει ο νόμος)

  3. Κυριοι ειστε ολοι ασχετοι, η τυφλωμενοι απο το μισος για την οικογενεια του δρακουμελ. Ποτε δεν παει φυλακη καποιος, με λευκο ποινικο μητρωο, που κατηγορειται για πλημελλημα.

  4. Ξαναλέω πάλι εδώ μέσα και συμφωνώ απόλυτα με το dimsdim όλα τα τροχαία στην χώρα έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση και δεν έχει να κάνει ούτε με Ντορες ούτε με αστυνομικούς, είναι αμέλεια είναι μια βλακεια του οδηγού, είναι μια απερισκεψια η οποία δυστυχώς μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο όπως κ έγινε ενός ανθρώπου. Όλα τα άλλα είναι μαλακιες… Ο νόμος εχει αυστηρόποιηθεί για κατανάλωση αλκοόλ για κόκκινο κ άλλες σοβαρές παραβάσεις, εννοείτε ότι φταίει ο αστυνομικός στην συγκεκριμένη περίπτωση,αλλα κ ο άλλος οδηγός λιγότερο για υπερβολική ταχύτητα.

  5. συγχαρητηρια στην ελληνικη δικαιοσυνη. για αλλη μια φορα μας δειχνει οτι δεν υπαρχει. ειναι απλα ΜΥΘΟΣ. οι ανθρωποι εχασαν τον γιο τους εξαιτιας ενος δημοσιου υπαλληλου της ντορας και θα ειναι χαμενοι για μια ζωη. ο αλλος βεβαια θα συνεχισει κανονικα την ζωη του. και σαν επιβραβευση μπορει να γινει και βουλευτης, ποιος ξερει;;;; ηθελα να ηξερα κυριοι δικαστες εσεις που πηρατε αυτη την ΑΘΛΙΑ και ΑΔΙΚΗ αποφαση αν ηταν το δικο σας παιδι την ιδια αποφαση θα βγαζατε;;;;; τι ρωταω. εννοειται πως οχι. ευχομαι τα δικα σας παιδια να μην το ζησουν αυτο ποτε.

  6. Όλα τα τροχαία στην Ελλάδα όταν πάνε στο δικαστήριο την ίδια αντιμετώπιση έχουν δυστυχώς.

  7. νομικός δεν είμαι αλλά 3 έτη με αναστολή παίρνεις για πολύ πιο απλά αδικήματα για πλάκα…ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εδώ…τι να πω

  8. Δεν ήταν αμέλεια στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ψευτομαγκιά δημοσιοϋπαλληλική. Ξες ποιος είμι γω ρε; Το δεξί @ της Ντορέτας, το σοφεράκι της, ο μπασκίνας βύσμα, ο τσάτσος για τα ψώνια, όπου θέλω θα περνάω κι’ όπου θέλω θα κάνω αναστροφή. Λογική η απόφαση, καθαρίζει… η Ντορέτα και ο Κούλης ο κληρονόμος.

  9. Πώς κολλάει τό “Δέν μάς είχε πεί κανένας ότι απαγορεύεται ” γιά νά μήν στρίβουμε ; Υπήρχαν ή όχι απαγορευτικες Πινακίδες καί διπλή διαγράμμιση στό οδόστρωμα πού απαγορεύεται να πατήσεις γιά νά στρίψεις ;

  10. Ναι την ιδια θα ειχε. Ξεστραβωθειτε επιτελους και βγαλτε τα κομματικα γυαλια σας.

  11. Καταραμένο σόι, κρητικά βαμπίρ και αιμομικτες, ρουφουντως το αίμα του λαού και προκαλοντας πόνο και δυστυχία, έτσι ζούνε αυτοί οι τριςκαταραροι Μήτσοτακηδες

  12. Κανονικά Φυλάκιση τουλάχιστον 10 έτη: Αν προκλήθηκε θάνατος ανθρώπου
    λέει ο νέος Ποινικός Κώδικας.
    Με κυβέρνηση Κουλη ΠΟΙΝΗ – ΧΑΔΙ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

  13. Πάτα ακόμα πάνω σε πτώματα αθώων θυμάτων Ντόρα,αν και με σοβαρο πρόβλημα υγείας που εχεις οπως η ιδια κοινοποίησες μυαλο δεν εβαλες ακομα.Πως θα αθωώνετε δολοφόνους και πως θα ρουφάτες (βρυκόλακες)το αιμα του Ελληνα φορολογούμενου οχι απλά με το καλαμάκι με το ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ.Μην ξεχνάς στο χώμα θα πας οπως όλοι μας.

  14. Αν ήτανε “κοινος” θνητος θαχε οδηγηθει στη μπουζου για πισωγλεντι! Ετσι κυρα Ντορα?!

Leave a Response