Δίκη Πισπιρίγκου: Να δικαστεί και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας ζητά ο εισαγγελέας

Κοινοποίηση:
5794045

Να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την υπόθεση, ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ζητά από τους δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση να παραπέμψουν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την 34χρονη μητέρα ως υπαίτια για τους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών, που σύμφωνα με την δικογραφία δολοφονήθηκε στις 13 Απριλίου 2019 στο Αγλαΐα Κυριακού που νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, που οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι δολοφονήθηκε στις 21 Μαΐου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα, η οποία ήταν ήδη παραπληγική.

Η εισαγγελική πρόταση έρχεται μετά το κλείσιμο της ανάκρισης για την δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την 34χρονη, η οποία ήδη δικάζεται για «ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου πρέπει να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Ταυτόχρονα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου να διατάξουν την παράταση της προσωρινής κράτησης της γυναίκας, που της καταλογίζεται ότι σκότωσε και τα τρία της παιδιά.

Η ίδια η Πισπιρίγκου αρνείται πως ήταν τα δικά της χέρια που σκότωσαν την Μαλένα και την Ίριδα, όπως αρνείται και ότι σκότωσε και την πρωτότοκη κόρη της.

Ο συνήγορος της 34χρονης Αλέξης Κούγιας έχει εκφράσει δημόσια την θέση της εντολέως του ότι η υπόθεση αποτελεί «την δικαστική πλάνη του αιώνα», που οφείλεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις ιατροδικαστών.

Η απόφαση του Συμβουλίου για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: