“ΒΟΜΒΕΣ” από τον Ζιρινόφσκι: «Σύντομα η Ιστανμπούλ θα ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη – Θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη Ελλάδα»

Κοινοποίηση:
42881766_303

Ρωσία και Τουρκία βαδίζουν προς μια νέα μάχη του Κουλίκοβο»

Έξω από τα «δόντια» τα είπε ο Ρώσος πολιτικός Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) και αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.
Ο Ζιρινόφσκι μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία οδεύουν προς μια νέα σύγκρουση, την οποία ονόμασε ως «η δεύτερη μάχη του Κουλίκοβο», λέγοντας ταυτόχρονα πως η  Ισταμπούλ θα ξαναγίνει σύντομα Κωνσταντινούπολη.
Η μάχη του Κουλίκοβο πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Τάταρο-Μογγόλους (τη Χρυσή Ορδή) και στους Ρώσους. Η μάχη έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1380 στην πεδιάδα του Κουλίκοβο, κοντά στον ποταμό Ντον και είχε ως αποτέλεσμα την νίκη των Ρώσων. Στον τόπο της μάχης έχει ανεγερθεί εκκλησία-μνημείο, χτισμένη από τον Αλεξέι Σχούτζεβ.

Ακόμη ο Ζιρινόφσκι δήλωσε:

«Θα προειδοποιήσουμε τους Τούρκους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αζερμπαϊτζάν και τη Συρία. Θα παράσχουμε μεγάλη υποστήριξη στους Αρμένιους, τους Κούρδους και θα δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη Αρμενία, ένα μεγαλύτερο Κουρδιστάν, μια μεγαλύτερη Ελλάδα και μια μεγαλύτερη Βουλγαρία.

Δεν πρόκειται να μείνει τίποτα από την σημερινή Τουρκία. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και να πάνε πίσω στην Άγκυρα και να συνεχίζουν να τρώνε κεμπάπ»

Η Κωνσταντινούπολη, στα τουρκικά Konstantiniyye, λεγόταν έτσι μέχρι το 1923. Η σημερινή ονομασία της πόλης ως «Ιστανμπούλ» είναι μόλις 90 ετών: Μετονομάστηκε επίσημα από το κεμαλικό καθεστώς στις 28 Μαρτίου του 1930

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: