“Αττικό Νοσοκομείο”: “Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για εισαγωγή στη ΜΕΘ”

Κοινοποίηση:
nosokomeio-1-782x440-1

Η απάντηση του “Αττικόν” για την υπόθεση Καλλιάνου:

«Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α’ Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το «Αττικόν».

Και επισημαίνεται: «Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ».

«Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε», σημειώνεται.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, ο ασθενής «μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων. Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. “Αττικόν” καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας».

«Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δε πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση του «Αττικόν» που την υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Σπυρίδων Αποστολόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Να μας πουν ομως ποια πρεπει να ειναι τελικα τα κριτηρια για να ξερουμε οχι τπτ αλλο δλδ.
    Εδω ο ανθρωπος ηταν με το ενα ποδι στον ταφο και με βυσμα και παλι δεν τον δεχονταν.
    Ο απλος ανθρωπακος δλδ πρεπει να παει να πνιγει ε;

  2. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ : Λένε έπασχε από”….γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων…”
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ:..”Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δε πληρούσε….”
    ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΕΙ ΓΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΟ ΓΙΑΤΡΟ
    ΚΑΙ ΛΕΩ:
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΡΕ ΜΛΚΣ???????????

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΘ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΔΕ ΣΩΖΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  3. χα χα χα τι εχετε παθει στο Ελλαδισταν ? Παιδεια μπορει και η τελευταια του πλανητη.Περιθαλψη υγειονομικη απο πολυ μετρια παλευετε για τις τελευταιες θεσεις πλεον αν βγαλεις μερικες αφρικανικες χωρες .Στο δυτικο κοσμο μιλαμε για πατο. Φυσικα δε μιλαμε για βιομηχανια και βιοτεχνια ? Αυτα υπηρχαν μεχρι να εμφανιστουν στα πραγματα οι κομμουνιστικες κυβερνησεις απο το 74 και μετα. Τωρα ειναι εννοιες για τους αλλους. Μετρο στις 2 μεγαλυτερες πολεις για γελια. Η Τεχερανη εκανε πριν την Αθηνα μετρο.Για τη Θεσσαλονικη δε μιλαμε πλεον. Θελετε κι αλλα ?

  4. Πεφτει δουλεμα και μαλιστα πανω στην υγεια ενος ανθρωπου! κ.Καλλιανο μηπως ο Αδωνις ειναι συναδελφος σας στο κομμα της ΝΔ? Ενα τηλεφωνακι κατι τις για να βοηθησετε το πατερα σας?

  5. Φυσικά. Όταν ως πολιτικό σε νοιάζει μονο να δομήσεις ένα κράτος-καθεστώς που θα είναι στην υπηρεσία μια μικρής ελίτ και θα καταδυναστεύει όλους τους πλεμπαίους πολίτες, δίνεις λεφτά πχ για να φτιάξεις μια ιδιωτική αστυνομία που θα προστατεύει μόνο την ελίτ και το καθεστώς και δεν δίνεις λεφτά για να φτιαχτούν αρκετές θέσεις ΜΕΘ για όλους! Και μετά μοιραία έρχονται τα «κριτήρια» για το ποιος θα έχει ευκαιρία στη ζωή.

Leave a Response