Αριστοτέλειο: Αρουραίος κάνει βόλτες ανενόχλητος δίπλα σε φαγητά στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
apth

Αντιμέτωποι με σοκαριστικές εικόνες, ήρθαν φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι επέστρεψαν σήμερα, Τρίτη 3/5, από τις διακοπές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα ένας αρουραίος που… κάνει βόλτες ανενόχλητος δίπλα σε φαγητά στην κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από φοιτητές που ανέλαβαν να διανείμουν τις μερίδες φαγητού καθώς προκλήθηκε ένταση στη διανομή του, μεταξύ της εργολαβίας και των φοιτητών.

«Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook από το Αυτόνομο Σχήμα Οικονομικού του ΑΠΘ που καταγγέλλει πως: «χθες το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης».

«Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα άλληλεγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο , όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών» επισημαίνεται από το Αυτόνομο Σχήμα του Οικονομικού του ΑΠΘ.

Σήμερα στις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το θέμα της σίτισης στη Λέσχη, τις κακές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εντός αυτής (πιο συγκεκριμένα στις κουζίνες).

Την ίδια ώρα οι φοιτητές διαμαρτύρονται καθώς πλέον τους ζητείται να τρώνε δωρεάν μόνο όσοι έχουν κάρτα σίτισης και οι υπόλοιποι να πληρώνουν. «Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή», αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«Σήμερα (σ.σ χθες) Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα. Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

foititikanea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: