ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΚΑΙ 7ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
mitsotakis-georgiadis-1024x677

Την ώρα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης μιλούν για λιγότερη εργασία ή και για 4ήμερη εργασία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευαγγελίζεται την εξαήμερη ή και την 7ήμερη εργασία αφού όλα είναι πλέον έτοιμα.

Και αυτά με το πρόσχημα ενός καλύτερου εισοδήματος την ίδια ώρα που δίνουν μισθούς φτώχειας εν μέσω τεράστιας ακρίβειας. Με απλά λόγια οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι μιας πολιτικής που θέλει μισθούς πείνας, πολλές ώρες εργασίας αλλά και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Είχε προηγηθεί η «εισαγωγή» της λογικής αυτής όταν ερωτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. Όπως παραδέχθηκε το μέτρο «προβλέπεται για τις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή, έχουμε διασφαλίσει ότι αν κάποιος εργαστεί την έκτη μέρα, να πάει με 40% προσαύξηση και αν πάει Κυριακή 75% σε αυτό το ημερομίσθιο. Αυτό γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη διαδικασία. Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Σχετική παρέμβαση έκανε σήμερα ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας από την 1η Ιουλίου, ενώ αποκάλυψε ότι στη διάταξη του πρώτου μνημονίου που έκανε λόγο και για επταήμερη εργασία στη βιομηχανία, έγιναν «βελτιώσεις» (διόλου φιλεργατικές προφανώς) από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «εξαιρετικά καλό» και «εξαιρετικά φιλεργατικό».

«Ο νόμος είναι έτοιμος, ψηφισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2023, ο εργατικός νόμος Γεωργιάδη. Τα τρία άρθρα που προβλέπουν εξαήμερη εργασία και ένα πιο σκληρό, που προβλέπει ένταξη μαζικών βιομηχανιών στην επταήμερη εργασία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Attica TV. Και πρόσθεσε:

«Η διάταξη αυτή είναι του πρώτου μνημονίου, αλλά επειδή τότε δεν τόλμησαν οι δανειστές να το βάλουν χωρίς συναίνεση των εργαζομένων, τώρα μπορεί ο εργοδότης και η βιομηχανία να εφαρμόσει εξαήμερο υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους, χωρίς να αντιδρούν και χωρίς να εξαρτιέται από τη συμφωνία των εργαζομένων. […] Είναι υποχρεωτικό, δεν τίθεται υπό την κρίση του εργαζόμενου! […] Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και στεναχώριες στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που καλούνται τώρα, μετά από 40-50 χρόνια εφαρμογής του πενθημέρου, να δουλέψουν εξαήμερο σε επιχειρήσεις δύο μεγάλων κατηγοριών και έχουμε και το επταήμερο που εκεί η Κυβέρνηση επέλεξε να εντάξει και μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, εμφιάλωσης … που για πρώτη φορά μπορούν να δουλεύουν επτά ημέρες κατά τον τρόπο που είπαμε της δουλειάς κατά το εξαήμερο. […] Αυτό συνδυάζεται με τον επίσης νόμο Γεωργιάδη με το 13ωρο ημερήσιο ωράριο…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

  1. Στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ οσονούπω θα δουλεύουν 4 ημέρες αντί για 5 ημέρες από τις 7 ημέρες της εβδομάδας ο μισθός τους θα είναι για 5 ημέρες αλλά δεν πειράζει εδώ στο κουλιστάν Έλληνες φάτε σκ@τ@ κερνάει το κράτος 41% τσιμουδιά και ρουφήξτε το αυγό σάς βασικά του κουλή τα αυγά εννοώ καταλάβατε Ελληνάρες με αρχαίο DNA χαχα 😂 χαχα 😂 α ρε Λέσια.

  2. ΕΣΥ ΠΕΛΑΣΓΕ {ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ} ΦΥΣΑ-ΡΟΥΦΑ_ΤΡΑΒΑΤΟΝΕ{ΚΑΛΑ} ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΛΟΓΩ ΚΟΥΛΟΛΑΓΝΕΙΑΣ,ΞΑΝΑΠΕΣΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

  3. Αν για κάποιους φταίει η ΝΔ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

    Θα δούμε όταν δεν υπάρχει κυβέρνηση ΝΔ (ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ)

    Αλλά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (ΚΑΣΕΛΑΚΗ) + ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ + ΠΑΣΟΚ (ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ) + ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ) + ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ) + ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ

    Αλλά τότε μην ακούσω και διαμαρτύρεστε γιατί δεν θα είμαι ευγενικός καθόλου στην απάντηση που θα σας δώσω

    Γιατί τα ίδια λέγατε για κάθε κυβέρνηση της χώρας εδώ και 50 χρόνια

    Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ (ΤΣΙΠΡΑΣ) με τον Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ σας έκανε (βέβαια αυτοί μια χαρά χρήματα βγάζουν αλίμονο σε εσάς)

    Βέβαια αυτός σας έκανε ένα πολύ καλό δώρο μνημόνιο για 100 χρόνια ξέρετε αυτό που αγόρασαν το υπέδαφος/έδαφος/αέρα/θάλασσα κάτι πολυεθνικές εταιρείες που τώρα τα καλοκαίρια θα σας καλέσουν να δουλέψετε σεζόν ως εργαζόμενοι (σκλάβοι) στον τουρισμό/εστίαση και το χειμώνα θα δουλέψετε ως εργάτες στα έργα ή στα χωράφια

    Συνεχίστε έτσι καλά πάτε…ξέρετε για το κακό που σας συμβαίνει δεν φταίει ΑΛΛΟΣ αλλά ΕΣΕΙΣ

  4. Μην τσακώνεστε όλοι έχετε κάνει τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ σας και έχετε την ΕΥΘΥΝΗ αυτών.

    Σταματήστε να κάνετε διαχωρισμό ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ/ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ας προσέχατε ποιους επιλέγετε να σας εκπροσωπούν ως συνδικαλιστές όπως και ας προσέχατε και τα πολιτικά κόμματα που εμπιστευόσαστε ξέρετε το ΚΚΕ που δεν άφησε ούτε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ που να μην την αναγκάσει να κλείσει…

    Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά εδώ μέσα βλέπω τρεις κατηγορίες ανθρώπων

    1η κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που δουλεύουν 5 ημέρες / 8 ώρες την εβδομάδα έχουν δουλειά και αμοιβή σταθερή όπως και ωράριο.

    2η κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που θα δουλεύουν 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα δεν ξέρω την αμοιβή τους

    3η κατηγορία ανθρώπων είναι αυτοί που κάνουν τους εργαζόμενους (σκλάβους) στην σεζόν στον τουρισμό/εστίαση και τους εργάτες στα έργα/χωράφια

    Διαλέξτε σε ποια κατηγορία είστε/ανήκετε

    Εγώ πάντως ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύω 5 ημέρες / 8ώρο έχω μόνιμη δουλειά σταθερό ωράριο και μισθό (που ταιριάζει για την δουλειά που κάνω) για όσο χρόνο που απομένει μέχρι την σύνταξη μου και ζω με αξιοπρέπεια εγώ και η οικογένεια μου.

  5. Στεφανε 6 γεναρη ανακοινωσαν οτι τα προστιμα για τα εμβολια θα τα παρουν πισω..ψεματαα ακομα και σημερα ειναι στην εφορια και εχοην και τοκο…αναδειξε το απο τηνε εφημεριδα..καντους ρομπα τους πολιτικους απατεωνες..

  6. Να συνεχίσουν να κουβαλάνε αυτά τα μυαλά και θα χορέψουνε την παπαλαμπραινα πριν την Λαμπρή.

  7. ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!! ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

    1. ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ!!!ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ!!!

  8. Εγώ πάντως μια φορά ξέρω στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα δουλεύουν σε λίγο 4 ημέρες αντί για 5 ημέρες από τις 7 ημέρες της εβδομάδας ο μισθός τους θα είναι για 5 ημέρες οι εργαζόμενοι θα είναι χαρούμενοι/θα ξεκουράζονται/θα αποδίδουν περισσότερο και το ζητούμενο η παραγωγή θα αυξάνεται άρα και το κέρδος.

    Στην ΕΛΛΑΔΑ οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές θέλουν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 24 ώρες / 7 ημέρες
    για την αμοιβή δεν θα το σχολιάσω

    Ας προσέχατε τι ψηφίζατε όλα αυτά τα χρόνια

    ΕΠΙΛΟΓΗ = ΕΥΘΥΝΗ

  9. Όποιος έχει κέφι, δουλεύει παραπάνω και αμοίβεται αναλόγως. Τα υπόλοιπα κοπρόσκυλα ας παίρνουν τα επιδόματα, που κι αυτά θα τα κόψει ο Κυριάκος.

    1. Προσεχε τα λόγια σου….Σαν πολλα δεν τα εχεις πει εδω μεσα,αντε πια αρκετα σε ανεχτηκαμε!!!

    2. εσύ βλέπω δουλεύεις επταήμερο …είσαι στη βαριά βιομηχανία του κόμματος

    1. ο χλαπάτσας είναι άγιος μπροστά στον Άδωνι… τέτοιο φρούτο δεν έχουμε ξαναδει , προσπαθεί να δείξει στα αφεντικά μέσα και έξω ότι είναι αδίστακτος και είναι έτοιμος για τα πάντα…προφανώς έχει βάλει πλώρη για ψηλά

  10. Πρεπει να πανε σε στρατοπεδο εργασιας. Να τους στειλουμε στη Β ΚΟΡΕΑ που εχει τεχνογνωσια ….

  11. Επρεπε να εχουμε απεργιες καθε μερα με αυτα που ψηφιζουνε.
    Τι χαρατσια εχουνε ψηφισει στον χωρο της υγειας,αυξησεις φαρμακων,ιδιωτικα πανεπιστημια,αυξησεις οριων συνταξιοδοτησεις,γαμους ομοφυλοφιλων – υιοθεσια παιδιων…ολα αυτα δεν τα ειχανε πει πριν της εκλογες!….
    Ο μητσοτακης ελεγε οτι ερχονται καλυτερες μερες δεν εχω ξαναδει ποιο ψευτη ανθρωπο μην πιστευετε τιποτα
    απο οσα λεει.

  12. Μας γυρίζουν πίσω στον μεσαίωνα.
    Που είναι τώρα το ΚΚΕ που κάποτε ξήλωναν πεζοδρόμια για ψύλλου πήδημα; Εεεεε;; Αλλά ξέχασα, τότε έπρεπε να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις, κυρίως ελληνικές. Τώρα που έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει, δεν μιλαει πια.
    Ο τ ΣΥΡΙΖΑ;; Που είναι; Το ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ σπανίως μιλούσε για τέτοια θέματα, τώρα όμως τα φέρνει η ίδια στο προσκήνιο. Οι άλλοι όμως που μια ζωή εξαπατούσαν τον κόσμο πως τάχα μου ήταν υπέρ των εργαζομενων;;; Που είναι;;;

    1. To Μεσαίωνα δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση γιατί όλοι ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες. Ελάχιστοι ήταν οι εργάτες, κυρίως μισθοφόροι-στρατιωτικοί.

      Ο εργασιακός μεσαίωνας ξεκίνησε με την 1η βιομηχανική επανάσταση που μάζευαν το κόσμο να δουλέψει υποχρεωτικά ως εργαζόμενοι/σκλάβοι.

    2. ΠΟΙΟ ΚΚΕ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΕΣ!!!

    1. Σωστός ο Nikodimos, κινεζοποιηση, οι Κινέζοι την απέβαλαν και την εφαρμόζει το προτεκτοράτο του Κουλή. Αλλά ρε παιδιά αυτός ο Σπανακης πόσα κιλά σκ@τ@ είναι;

Leave a Response