Έφτασε στην Αθήνα η «Ελπίς»: Οι πρώτες νιφάδες στο Σύνταγμα-Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες

Κοινοποίηση:
9665079_0_337_1800_1350_1920x0_80_0_0_d6ae58a33797feda440b94651cac125a.jpg

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας. Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η αραιή έως τώρα χιονόπτωση. Σε ποιες περιοχές σημειώνονται προβλήματα.

Τις πρώτες νιφάδες χιονιού είδαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αθηναίοι, αφού αραιή χιονόπτωση άρχισε να σημειώνεται γύρω στις 14:00 στο Σύνταγμα.
Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής έγινε αισθητή η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις στις βόρειες και ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ από τα ξημερώματα του Σαββάτου, πολικό ψύχος, χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την επικράτεια, με χιόνι να πέφτει ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο Κυριακή

Η χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα θα συνεχιστεί και την Κυριακή, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία και Εύβοια) και τη βόρεια Αττική. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ντυθούν στα λευκά και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.

Τα επόμενη 24ωρα, μάλιστα, αναμένεται το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο να λέει χαρακτηριστικά στο Sputnik πως «τη Δευτέρα θα παίζουμε χιονοπόλεμο σε όλη την Αθήνα».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο μετεωρολόγος και βουλευτής αναφέρει ότι θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού. Τότε είναι που θα πέσει χιόνι σε ολόκληρη την Αθήνα και γενικότερα σε περιοχές που δεν έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε στα λευκά.

Από την άλλη, ενδιαφέρον είναι ότι δεν αναμένεται να χιονίσει μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο γύρω από αυτήν και κυρίως τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας.
Με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ προειδοποίησε για την άφιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: