Θέλετε να μπαίνετε στο Facebook χωρίς όμως να το γνωρίζει κανείς; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο!

Κοινοποίηση:
2C4DD0E51D5E133B4D1E30F671BC02D7

Δεν έχετε όρεξη να απαντήσετε σε μηνύματα; Ή έχετε μπει για άλλους λόγους μέσα και δεν θέλετε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας; Υπάρχει τρόπος!Όποιος θέλει να μπαίνει στο Facebook χωρίς να αφήνει διαδικτυακά «ίχνη», θα μπορεί πλέον να το κάνει, αφού το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να συνδέονται απευθείας με αυτό μέσω του Tor, μιας υπηρεσίας του λεγόμενου «σκοτεινού διαδικτύου», η οποία επιτρέπει σε κάποιον να «σερφάρει» ανώνυμα και υπό κρυπτογραφική προστασία, όπως διαβάσαμε στο koolnews.gr

Όλα τα δεδομένα του χρήστη είναι κρυπτογραφημένα, πράγμα που, σύμφωνα με το BBC, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε χρήστες από χώρες, οι οποίες προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο Facebook, όπως το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και η Κούβα. Όμως και το Tor έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο διαφόρων κυβερνήσεων, ιδίως της κινεζικής, που προσπαθούν επίσης να το μπλοκάρουν.

Το Facebook είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία επίσημα ανακοίνωσε την υποστήριξή της στο Tor, ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε προκειμένου να επιτρέπει όχι μόνο την απολύτως μη ανιχνεύσιμη «περιήγηση» των χρηστών στο διαδίκτυο (η ταυτότητα και η γεωγραφική προέλευση του χρήστη αποκρύποντται μέσω ειδικής τεχνολογίας παραπλάνησης), αλλά και τη δημιουργία αφανών ιστοσελίδων, οι οποίες δεν εμφανίζονται καν στις μηχανές αναζήτησης όπως της Google και των οποίων οι διευθύνσεις λήγουν σε .onion.

Το Tor (ακρωνύμιο του The Onion Router) απαιτεί ένα ειδικό λογισμικό πλοήγησης, το Tor Browser, για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Μάλιστα, όπως σε ένα κρεμμύδι υπάρχουν διαδοχικά στρώματα, έτσι και στο «σκοτεινό» Tor υπάρχουν αλλεπάλληλα στρώματα κρυπτογράφησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρχικά το Tor σχεδιάστηκε από το εργαστήριο ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι χρήστες του περιλαμβάνουν στρατιωτικούς, διπλωμάτες, μυστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους (για διακριτική επικοινωνία με «πηγές» τύπου Σνόουντεν) και όποιον απλό χρήστη θέλει να κρατά μυστικές τις δραστηριότητές του στο Ίντερνετ. Γι’ αυτό, άλλωστε, το Tor έχει συνδεθεί και με παράνομες πράξεις, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η παιδική πορνογραφία κ.α.

Στην περίπτωση της πρόσβασης στο Facebook μέσω Tor, οι χρήστες θα πρέπει πάντα να συνδέονται (log-in) με το όνομά τους. Όμως δεν θα είναι δυνατό να εντοπιστεί η τοποθεσία τους ή άλλη πληροφορία σχετική με αυτούς. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω του προγράμματος Tor Browser στη διεύθυνση facebookcorewwwi.onion.

Η πρωτοβουλία του Facebook μπορεί να ερεθίσει μερικές κυβερνήσεις, ενώ από την άλλη θα παρέχει πρόσθετη προστασία έναντι τρίτων «ωτακουστών» που κατασκοπεύουν τις διαδικτυακές κινήσεις μερικών χρηστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και εμένα μου φαίνεται παράξενο, κάτι που δημιουργήθηκε για το Αμερικάνικο Ναυτικό και το στηρίζει το fb να παρέχει πραγματική ασφάλεια και ανωνυμία. Μάλλον για ξεκάρφωμα το βλέπω. Δηλαδή αντί να βρεις την πραγματική λύση της ανωνυμίας να προτιμήσεις την εύκολη λύση του Tor.

  2. Μπητεν μεσω τορ και δεν θα σας βλεπουν οι φιλοι αλλα θα σας βλεπει η ΣΙΑ και η ΝΣΑ,μουχαχα.

Comments are closed.