Τραμπ και Μπάιντεν τσακώθηκαν για τις ανεμογεννήτριες και τα… πουλιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
In this combination photo, president Donald Trump, left, speaks at a news conference on Aug. 11, 2020, in Washington and Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden speaks in Wilmington, Del. on Aug. 13, 2020. The conventions, which will be largely virtual because of the coronavirus, will be Aug. 17-20 for the Democrats and Aug. 24-27 for the Republicans. (AP Photo)

Μία από τις στιγμές που σχολιάστηκε περισσότερο από το δεύτερο debate μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν ήταν ο διάλογος που είχαν για το κλίμα.

Ο Μπάιντεν, που είχε χειριστεί τη συγκεκριμένη ατζέντα ως αντιπρόεδρος επί προεδρίας Ομπάμα, κατέκρινε τον Τραμπ για την απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τη Συνθήκη των Παρισίων σχετικά με το κλίμα. Οταν πήρε τον λόγο ο Τραμπ είπε πως η μεριά των Δημοκρατικών θέλει να ξοδέψει 100 τρισ. δολάρια και όχι 6 τρισ., όπως έχουν προαναγγείλει, με τον Μπάιντεν να γελά ειρωνικά, στο άκουσμα του ποσού.

«Δεν έχουν ιδέα από κλίμα. Θέλουν να γκρεμίσουν κτίρια, για να κάνουν πιο μικρά, με ακόμη μικρότερα παράθυρα», είπε ο Τραμπ, με την αντίδραση του Μπάιντεν να είναι μοναδική. Αφού γέλασε, είπε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά δεν ξέρω πού τα βρίσκει αυτά τα νούμερα. Κάνε μας τη χάρη! Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο κλάδος που αναπτύσσεται ταχύτατα. Και ο Τραμπ νομίζει ότι οι ανεμόμυλοι προκαλούν καρκίνο». Και κατόπιν ανέλυσε τα πραγματικά νούμερα που σκοπεύουν να επενδύσουν στο κλίμα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Τραμπ τον έκανε να γελάσει ακόμη περισσότερο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, προσπαθώντας να αποδείξει πως έχει καλύτερη γνώση του ζητήματος, είπε:

«Είμαστε ανεξάρτητοι στην ενέργεια. Δεν χρειαζόμαστε τις άλλες χώρες. Ξέρω περισσότερα από σένα για τον άνεμο (εννοώντας τις ανεμογεννήτριες). Είναι υπερβολικά ακριβός και σκοτώνει τα πουλιά», είπε μιλώντας για τις ανεμογεννήτριες, προκαλώντας εκ νέου το γέλιο του Μπάιντεν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: