Τουρκία: Ξεκίνησε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα

Κοινοποίηση:
ΓΑΛΑΖΙΑ

Σε Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα λαμβάνει μέρος η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» των τουρκικών Ε.Δ., την ίδια ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η άσκηση, που ξεκίνησε την Δευτέρα και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 21 Απριλίου, στοχεύει πρακτικά στην αύξηση των επιπέδων πολεμικής ετοιμότητας, αλλά ουσιαστικά χρησιμοποιείται επικοινωνιακά από την Άγκυρα προκειμένου να θεμελιώσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς της και τις προκλητικές διεκδικήσεις της- περί «Γαλάζιας Πατρίδας» κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως έγινε γνωστό, στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 122 πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλάνα εναέριου ανεφοδιασμού, κατασκοπευτικά, ελικόπτερα ATAK, drones, SAS και SAT κομάντος και ομάδες χημικού, βιολογικού, ραδιοενεργού και πυρηνικού πολέμου.

 «Άρχισε η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα που σχεδιάζεται να εκτελέσουν οι ναυτικές ,μας δυνάμεις μεταξύ 11 και 21 Απριλίου στον Εύξεινο Πόντο, στην θάλασσα του Αιγαίου και στην Αν. Μεσόγειο» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: