ΕΚΤΑΚΤΟ. KAHΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 14 ΡΩΣΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΥΡΣΚ ΤΟ 2000 ΜΕ 118 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΒΕΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ. ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ- ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Ή ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ;

Κοινοποίηση:
kursk_syggeneis

rosiko-ypovrixio

NEΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πυρκαγιά σε ερευνητικό υποβρύχιο σκάφος που σημειώθηκε την 1η Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 14 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Συνολικά 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ερευνητικό υποβρύχιο σκάφος την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η φωτιά ξέσπασε ενώ το υποβρύχιο βρισκόταν σε ρωσικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 ναύτες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

«Την 1η Ιουλίου, ξέσπασε μια πυρκαγιά στα ρωσικά χωρικά ύδατα σε ένα υποβρύχιο σκάφος σχεδιασμένο να μελετήσει κοντά στον βυθό και τον πυθμένα του Παγκόσμιου Ωκεανού προς το συμφέρον του ρωσικού ναυτικού. Δεκατέσσερις ναύτες πέθαναν ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης από αέριο καύσης», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η φωτιά κατασβέστηκε χάρη στη γενναιότητα του πληρώματος, επισήμαναν οι ρωσικές Αρχές.

«Χάρη στις ανιδιοτελείς ενέργειες της ομάδας, η πυρκαγιά κατασβέστηκε. Αυτή τη στιγμή, το υποβρύχιο σκάφος μεταφέρεται στη ναυτική βάση του Σεβερομόρσκ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

FOTO-RT

Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα με επικεφαλής τον αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.

Το δυστύχημα έγινε ενώ το ερευνητικό υποβρύχιο βαθυσκάφος βρισκόταν στην Θάλασσα του Μπάρεντς, εκεί όπου το 2000 είχε βυθιστεί το Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα

Φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα σε ρωσικό ερευνητικό υποβρύχιο, προκάλεσε το θάνατο 14 ναυτικών που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από το πλήρωμα, όμως οι 14 άνθρωποι πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στην προσπάθειά τους αυτή. Το περιστατικό συνέβη ενώ το ερευνητικό βαθυσκάφος βρισκόταν στην Θάλασσα του Μπάρεντς.

Την στιγμή της φωτιάς, το υποβρύχιο βαθυσκάφος, βρισκόταν σε ρωσικά χωρικά ύδατα και εκτελούσε επιχείρηση βιομετρικών μετρήσεων για λογαριασμό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας. Τώρα έχει μεταφερθεί στην ναυτική βάση του Σεβορομόσκ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC, πρόκειται για το πυρηνικό υποβρύχιο βαθυσκάφος AS-12, γνωστό και ως «Losharik», που έχει ενταχθεί στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό από το 2003 και έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και ειδικού στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Αυγούστου του 2000, στη θάλασσα του Μπάρεντς, είχε βυθιστεί αύτανδρο το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα, παρά τις επί ημέρες, αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μακάρι να αρχίσει να ψωνιζει ο Σουλτάνος όπλα μονο απο τους Ρώσους.

Comments are closed.