Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Μανώλη Καλομοίρη – Το ξέσπασμα της μάνας του Γιώργου Ξυλούρη

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ανατροπή στο Εφετείου Δυτικής Κρήτης στη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020. Το δικαστήριο «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον Μανώλη Καλομοίρη για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη πριν από τρία χρόνια.

Το Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποδέχτηκε το ελαφρυντικό της πρόκλησης του κατηγορούμενου Μανώλη Καλομοίρη «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος», Γιώργου Ξυλούρη, στη εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της συγκλονιστικής υπόθεσης του διπλού φονικού στα Ανώγεια, τον Μάιο του 2020.


Ο κατηγορούμενος, Μανώλης Καλομοίρης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την ανθρωποκτονία.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα και συγγενείς του νεκρού Γιώργου Ξυλούρη, βγαίνοντας από το δικαστήριο ξέσπασαν.

«Άχου Γιώργη ακριβέ μου… ο Θεός θα τσι δικάσει», φώναζε η μάνα του θύματος, αντιδρώντας στο «σπάσιμο» των ισοβίων που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως στον Καλομοίρη.

Βίντεο του Flashnews.gr με το ξέσπασμα της μητέρας του Γιώργου Ξυλούρη:

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Διονύσης Βέρρας, είπε ότι αφενός με πλειοψηφία 5-2 απορρίφθηκε ο «βρασμός ψυχικής ορμής», αφετέρου αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της «πρόκλησης», με αποτέλεσμα «το δικαστήριο να επιβάλει την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος σε αυτή την περίπτωση».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: