ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Με ποιους τρόπους θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη οι άνεργοι έμποροι…

Κοινοποίηση:
k3

Παράταση στην ασφαλιστική κάλυψη των άνεργων εμπόρων θα δοθεί, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΣΕΕ, όπου θα καλύπτει πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για τουλάχιστον ένα χρόνο.

 Μετά την κατάθεση του αιτήματος της ΕΣΕΕ, αναρτήθηκε από το Υπουργείο το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο προωθείται διάταξη νόμου, όπου και προβλέπεται ότι  θα παραταθεί για ένα ακόμη έτος (συγκεκριμένα έως τις 28/2/2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές σε είδος προς τους ασφαλισμένους του  τέως Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ και έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών.

Η συγκεκριμένη παράταση θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους εμπόρους που επίσημα πλέον δεν απασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας.

Σε ότι αφορά τους γενικότερα ανασφάλιστους λόγω οφειλών, οι οποίοι υποαπασχολούνται και δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακοπή ή δήλωση αδράνειας, εξακολουθούν να ισχύουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη οι διατάξεις του άρθρου 33, για το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: