Δέκα (10) ελληνικά αλιευτικά σκάφη παραβίασαν τα
τουρκικά χωρικά ύδατα και επιχείρησαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναφέρει σε σημερινό (2/1) της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Sabah.
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιόρισαν τις κινήσεις των ελληνικών αλιευτικών σκαφών και τα απέτρεψαν να αγκυροβολήσουν στα Ίμια, αναγκάζοντας τα να επιστρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα».
Επίσης, σημειώνει ότι «λίγη ώρα αργότερα, σκάφη του ελληνικού Λιμενικού πλησίασαν τις δύο βραχονησίδες», ενώ στη συνέχεια «τα σκάφη και των δύο πλευρών φέρεται να διατηρούν τις θέσεις τους».
Τέλος, η Sabah τονίζει πως «τρία ελληνικά σκάφη της ακτοφυλακής μαζί με αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και τη Λέρο, έχουν πλεύσει αρκετές φορές γύρω από τα Ίμια από τις αρχές Δεκεμβρίου».
Το δημοσίευμα:
www.bankingnews.gr
σύντροφοι δεν διεκδικούμε τίποτα…
το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!!!!
σύντροφοι δεν διεδικούμε τίποτα…
το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του!!!!