Στην τελική ευθεία εισέρχεται το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ενώ παράλληλα η ΓΓΔΕ προωθεί σχέδιο ηλεκτρονικών άμεσων συμψηφισμών ανάμεσα σε οφειλές και επιστροφές φόρων.
Η επικεφαλής της διεύθυνσης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Σοφία Σεχπερίδου με δηλώσεις της είπε ότι εντός του επόμενου διμήνου οι φορολογούμενοι αρχικά θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στον προσωπικό τους λογαριασμό τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει και το σχέδιο ηλεκτρονικών συμψηφισμών.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διευκολυνθούν σημαντικά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται σήμερα σε ουρές στις ΔΟΥ προκειμένου να επιτύχουν συμψηφισμό, κυρίως των οφειλών από ΕΝΦΙΑ με επιστροφές φόρου εισοδήματος.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ενδεχομένως σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για διορθώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση λαθών.