Ο Άγιος Κοσμάς και το ήθος των νεομαρτύρων : Σήμερα γιορτάζει…

Κοινοποίηση:

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 24 Αυγούστου, είναι ο πιο γνωστός από τους Νεομάρτυρες της Τουρκοκρατίας. Απαγχονίσθηκε, με εντολή του Κουρτ Πασά, στο Κολικόντσι της Βορείου Ηπείρου στις 24.8.1779. Αγωνίσθηκε για την αποτροπή των εξισλαμισμών, για τη διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης ταυτότητας των υποδούλων, για τη λειτουργία σχολείων με Χριστοκεντρικό περιεχόμενο, για την κοινωνική δικαιοσύνη και για την πνευματική προετοιμασία της απελευθερώσεως, του «ποθούμενου», όπως έλεγε χαρακτηριστικά.
Εκτός από τον Άγιο Κοσμά χιλιάδες γνωστοί και άγνωστοι Έλληνες Ορθόδοξοι, Ρωμηοί κτά την ορολογία της εποχής εκείνης, έδωσαν το αίμα τους και θυσιάσθηκαν για την πίστη του Χριστού. Η οθωμανική δικαιοσύνη ήταν πολύ αυστηρή και αποκεφάλιζε, βασάνιζε ή απηγχόνιζε για μία σειρά «εγκλημάτων» κατά του Ισλάμ και πολλές φορές με τη βοήθεια ψευδομαρτύρων. Νεομάρτυρες ονομάσθηκαν από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη οι άνδρες και οι γυναίκες, που προτίμησαν να θανατωθούν από τον τούρκο ιεροδικαστή παρά να αρνηθούν τον Χριστό μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.
Η προσφορά τους στην Εκκλησία και στο Γένος είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς σήμερα αγνοείται από τα σχολικά βιβλία. Ενθάρρυναν τον Ελληνισμό να παραμείνει ριζωμένος σην Ορθόδοξη Πίστη του και να μην εξισλαμίζεται. Έτσι διατηρήθηκε και η εθνική συνείδηση, διότι τα χρόνια εκείνα όποιος χανόταν για την Εκκλησία χανόταν και για το Έθνος. Οι εξισλαμισμένοι τούρκευαν και μετετρέποντο σε διώκτες των Χριστιανών.
Άλλοι Νεομάρτυρες ήσαν Επίσκοποι, όπως ο Σεραφείμ στο Φανάρι της Θεσσαλίας που κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε το 1601 στην εξέγερση του Διονυσίου Φιλοσόφου (Σκυλοσόφου). Άλλοι ήσαν απλοί άνθρωποι του λαού, όπως ο Αθηναίος κηπουρός Μιχαήλ Μπακνανάς. Άλλοι ήσαν γεννημένοι Χριστιανοί αλλά καθ΄οδόν εξισλαμίσθηκαν και μετά μετενόησαν, όπως ο Άγιος Γεώργιος ο Χιοπολίτης, που αποκεφαλίσθηκε στο Αϊβαλί-Κυδωνίες και άλλοι ήσαν γεννημένοι Μουσουλμάνοι, αλλά γνώρισαν τον Χριστό και θυσιάσθηκαν γι’ Αυτόν, όπως ο Ιωάννης από την Κόνιτσα που μαρτύρησε στο Αγρίνιο. Πολλές γυναίκες κατατάσσονται στους Νεομάρτυρες, όπως η Αγία Φιλοθέη Μπενιζέλου στην Αθήνα, η μικρή Ειρήνη (Ρηνούλα), που μαρτύρησε μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ και τον Διάκονο Νικόλαο στη Θερμή Λέσβου, η Αγία Χρυσή κοντά στην Έδεσσα,, οι Παρθενομάρτυρες – νεαρά κορίτσια- στον Γεροπλάτανο Χαλκιδικής. Τα μαρτύρια στην κατεχόμενη Ήπειρο και Μακεδονία συνεχίσθηκαν και μετά το 1821. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος από το Τσούρχλι Γρεβενών που μαρτύρησε στα Ιωάννινα το 1838.
Σήμερα οι ψευδοπροοδευτικοί λησμονούν το ήθος των Νεομαρτύρων. Στο όνομα της αποτυχημένης πολυπολιτισμικόητας θέλουν σταδιακά να ισλαμοποιήσουν την κοινωνία μας με την αθρόα πολιτογράφηση παρανόμων μεταναστών. Ας μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον Άγιο Κοσμά και τους Νεομάρτυρες.

=================================================

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ
«Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια*. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά» **.

* «Εξαμίλια»: Είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας (βλέπ. παρακάτω εξήγηση της προφητείας από τον άγιο-πατέρα Παΐσιο)
** «Κόκκινη Μηλιά». Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας.
================================================

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ (ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ) Ο ΑΓΙΟΣ-ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΕΞΑΜΙΛΙΑ»:
– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», σελ. 417)
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα αναγκαστούν (οι Ρώσοι) να μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν… [σ.σ. γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον των Ρώσων, επειδή δεν θα έχουν άλλη επιλογή λόγω των διεθνών πιέσεων]» (βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», σελ. 417 – 418)
– «Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» (βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994», σελ. 418-419) [σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά].
=================================================

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ «ΠΑΤΗΣΤΕ» ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:
http://www.pigizois.net/kiriakodromio/augoustinos/profiteies_kosma_aitoloy.htm
http://palio.antibaro.gr/religion/kosmas.htm

================================================

24.8.2014.
Βοήθειά μας ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Φιλικά,
Κωνσταντίνος Χολέβας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: