Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίας των ρωσικών ΜΜΕ για τη σύσταση που φέρεται να έχουν κάνει οι υπεύθυνοι της Ουκρανικής αποστολής προς τους αθλητές που βρίσκονται στο Ρίο.
Όλα ξεκίνησαν όταν ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε βίντεο όπου Ουκρανοί αθλητές εξέφρασαν τη συμπάθεια τους προς τους Ρώσους συναθλητές τους που αποκλείστηκαν λόγω του γνωστού σκανδάλου τονίζοντας ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες.
Τα social media στην Ουκρανία πήραν φωτιά με αντιδράσεις εναντίον αυτών που μίλησαν και τον Ιγκόρ Ζιχάντοφ, υπουργό αθλητισμό της Ουκρανίας να παίρνει θέση γράφοντας στο facebook: «Πήραμε το μάθημα μας και οι οδηγίες έχουν δοθεί προς όλους».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έγιναν αυστηρές συστάσεις να αποφεύγουν την οποιαδήποτε επαφή με τα ρωσικά ΜΜΕ ενώ όπως φέρεται να έχει δηλώσει ο Ζιχάντοφ: «Οι ρώσοι προπαγανδιστές προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι αθλητές δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική δημιουργώντας μια δυσάρεστη κατάσταση στην ομάδα μας, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί».