ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Το 64% των Τούρκων «δείχνει» αυτόν ως υπαίτιο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
dimoskopisi1-600x285

Φαίνεται πως επιρροή του Ερντογάν στον τουρκικό λαό είναι τόσο μεγάλη, που το μεγαλύτερο ποσοστό πιστεύει πως για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, υπεύθυνος είναι ο άντρας που από την αρχή είχε καταδείξει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων θεωρούν ότι πίσω από την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο κληρικός που ζει στις ΗΠΑ και ζητά την έκδοσή του η Άγκυρα.

dimoskopisi2-600x341

Η δημοσκόπηση του Andy-Ar που δημοσίευσε το Reuters, έδειξε ότι το 64,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Γκιουλέν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το 3,8% κατηγορεί τις ΗΠΑ, το 3,6% ξένες δυνάμεις και το 2,2% τον ίδιο τον Ερντογάν. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 72,6% πιστεύει ότι άλλες χώρες υποστήριξαν τους στρατιωτικούς που έκαναν την απόπειρα να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ακόμη το 83,9% δήλωσε ότι παρακολούθησε τις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ενώ το 65,7% απάντησε ότι οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους βγήκε στους δρόμους μετά από την έκκληση του Τούρκου προέδρου.

Σε ερώτηση για το αν επιθυμούν να εκδοθεί στην Τουρκία ο Γκιουλέν, το 81,5% απάντησε καταφατικά, ενώ το 77,7% θεωρεί ότι αυτός και οι οπαδοί του αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Για να το πιστέψουμε και οι υπόλοιποι φέρτε αυτό το 64% σε αριθμό ανθρώπων με χαρτιά κλπ μπροστά μου να τους μετρήσω.. Πρέπει να ξυπνάμε σιγά σιγά και να βλέπουμε που ζούμε και ποιός είναι ο εχθρός.
    To ISIS,οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και και… άλλοι είναι οι εχθροί των λαών.

Comments are closed.