ΑΥΤΟΣ είναι ο ιερέας που αποκεφαλίστηκε από τους 2 τζιχαντιστές μέσα στην εκκλησία! Ένας από τους δράστες φορούσε «βραχιολάκι» εντοπισμού! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
iereas1_473_355

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δύο άνδρες εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι «εξουδετερώθηκαν», δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.

Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ένα tweet έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το δίκτυο αυτό αλλά και διεθνή μέσα που το επικαλούνται, είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.

 

Επισήμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αποκεφαλισμό, με τα περισσότερα μέσα να επιμένουν πως ο ηλικιωμένος ιερέας, που ονομαζόταν Jacques Hamel, πέθανε όταν οι δράστες του έκοψαν το λαιμό.

Εδώ και λίγη ώρα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του.

Δύο ακόμη σημεία παρέμεναν για αρκετή ώρα ώρα «θολά». Το πρώτο έχει να κάνει με την πληροφορία πως οι δύο άνδρες φώναζαν συνθήματα υπέρ του ISIS κατά την διάρκεια της επίθεσης. Αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανουά Ολάντ, ο οποίος άμεσα κατευθύνθηκε προς το σημείο (ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης) δήλωσε όπως προαναφέραμε πως οι δράστες δήλωναν πως είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας τους… χειρότερους εφιάλτες της χώρας.

Το δεύτερο είναι πως ο ένας είχε γενειάδα και ο δεύτερος φορούσε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Πληροφορίες για τους δράστες
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την ταυτότητα των δραστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους δύο είχε φυλακιστεί στη Γαλλία επειδή το 2015 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στη Συρία.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ φορούσε ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» εντοπισμού μετά την αποφυλάκισή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αλληλεγγυες π@υστρες ισλαμοφασιστες γ@μημενοι..

Comments are closed.