Φτώχεια, αναλφαβητισμός και πρόωροι θάνατοι περιμένουν τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου, αν οι κυβερνήσεις, οι δωρητές, οι επιχειρήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί δεν επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των αναγκών τους, επισημαίνει η UNICEF στην ετήσια έκθεσή της «Η κατάσταση των παιδιών στον κόσμο».
Όπως προβλέπει ο διεθνής οργανισμός, έως το 2030 υπολογίζεται ότι 69 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν από αιτίες που ως επί το πλείστον μπορούν να προληφθούν, 167 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν στη φτώχεια, και 750 εκατομμύρια γυναίκες θα έχουν παντρευτεί πριν την ενηλικίωσή τους.
Η πιο ζοφερή προοπτική εντοπίζεται στην Υποσαχάρια Αφρική, όπου δύο στα τρία παιδιά, δηλαδή τουλάχιστον 247 εκατομμύρια παιδιά, ζουν σε πολυδιάστατη φτώχεια, ενώ σχεδόν το 60% των νέων 20-24 ετών είχαν λιγότερα από τέσσερα έτη εκπαίδευσης. Με τις τρέχουσες τάσεις, η έκθεση προβλέπει ότι έως το 2030 στην Υποσαχάρια Αφρική σχεδόν τα μισά από τα 69 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν πριν τα πέμπτα τους γενέθλια από ως επί το πλείστον αποτρέψιμες αιτίες, περισσότερα από τα μισά από τα 60 εκατομμύρια παιδιά πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας θα εξακολουθούν να είναι εκτός σχολείου και εννιά στα δέκα παιδιά θα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Η ανισότητα δεν είναι ούτε αναπόφευκτη, ούτε ανυπέρβλητη, υποστηρίζει η έκθεση. Υπολογίζεται ότι για κάθε επιπλέον έτος εκπαίδευσης που λαμβάνει ένα παιδί, αυξάνει το εισόδημά του ως ενήλικας κατά περίπου 10%. Και για κάθε επιπλέον έτος φοίτησης που ολοκληρώνεται, κατά μέσο όρο, από νέους ενήλικες σε μια χώρα, τα ποσοστά φτώχειας της χώρας πέφτουν κατά 9%.
Και τί μας ενδιαφέρει…;
ΖΗΤΩ η Ελλάδα και ο «Χριστιανισμός» που θα σώσουν τον πλανήτη πηγαίνοντας στις εκκλησίες και κάνοντας το σταυρό θα πάψουν να πεινάνε και να δυστυχούν από τον καναπέ. Πάμε για καφεδιά τώρα και θα κάνουμε και κανένα σχόλιο πιο μετά να δείτε πόσο μάγκες είμαστε..
Ετοιμάσου παλληκάρι μου γιατί θα δεχθείς επίθεση σε όλα τα μέτωπα….