Πάτρα: Παραλίγο να πνιγούν στην Πλαζ δύο άτομα – Εμπασε νερά και αναποδογύρισε η βάρκα τους

Κοινοποίηση:
21812-13

Παραλίγο τραγωδία χθες το απόγευμα στην περιοχή της Πλαζ, όταν γέμισε νερά και ανετράπη βάρκα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

Αμεσα κλήθηκε το λιμενικό, ενώ σε βοήθεια έσπευσε και ταχύπλοο για να βοηθήσει τα δύο άτομα. Το ένα άτομο περισυνελέγη από άνδρες του λιμενικού, ενώ το δεύτερο από ταχύπλοο.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για εισροή υδάτων στο ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» Λ.Π. 4973 με δύο (02) επιβαίνοντες, ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχή πλαζ ΕΟΤ «ΑΓΥΙΑΣ» Πατρών.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον ένα επιβαίνοντα από τη θάλασσα, ενώ ο άλλος είχε περισυλλεχθεί από το Τ/Χ σκάφος «ΚΡΑΚΕΝ» Τ.Χ. 66 Β΄ το οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή προς παροχή συνδρομής.

Το «ΕΥΡΥΔΙΚΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ» είχε ανατραπεί και ημιβυθιστεί και ρυμουλκήθηκε από το Τ/Χ σκάφος «ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΣ» Λ.Π. 5874 στην παραλία «ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟΥ» προκειμένου ανελκυστεί πρωινές ώρες σήμερα από γερανοφόρο όχημα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας
patrastimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: