Κραυγή αγωνίας από τους νησιώτες!!

Κοινοποίηση:
k10

Διατηρούν τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (όταν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία θα ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς και η τρίτη ομάδα των πιο απομακρυσμένων νησιών), λόγω της πίεσης που δέχονται τα τρία μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας όπου και οι έδρες των ΔΟΥ (Λέσβος, Χίος, Σάμος) από το προσφυγικό πρόβλημα.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 11 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιουνίου περιλαμβάνεται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά το βράδυ χθες στη Βουλή.

Τα νησιά αυτά στα οποία καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ είναι οι Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα , Αντίπαρος και Σίφνος. Έχει δε ήδη καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των έξι πιο τουριστικών και ανεπτυγμένων νησιών: Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος και Σκιάθος.

Πάντως, οι συνεδριάσεις των παραγωγικών φορέων, του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το θέμα συνεχίζονται. Στις αποφάσεις τους τονίζεται η ανάγκη όχι παράτασης αλλά διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Καθώς επίσης και η θέσπιση ειδικών μέτρων και κινήτρων για την ανάπτυξη των νησιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι ψηφιζανε τοσο καιρο πρωτα ολοι ΝΔ προδοτες και μετα παλι
    ΣΥΡΙΖΑ προδοτες ,αυτα παθαινουν οι προδοτες στο τελος τους εκτελουνε
    αυτοι που τους εβαλαν να προδωσουν
    ας τους λουστουν τωρα να μαθουν αλλη φορα να μην ειναι προσκυνημενοι.
    Εμεις 6 χρονια φτυνουμε αιμα ..η σειρα τους..
    αλλιως να πανε να φανε το ξυλο στο Συνταγμα
    που τρωγαμε τοσα χροναι και αυτοι στα @@ τους ητανε..
    μαζι με τους Αγροτες και τους Δημοσιους καφρους και δημοσιογραφους..
    θα φατε ολοι καλα ερχετε τιμωρια για ολους φτωχους και πλουσιους.

Comments are closed.